fbpx

Konfucij in Mao iz oči v oči

Novice

Na znamenitem Trgu nebeškega miru v Pekingu so odkrili spomenik kitajskega filozofa Konfucija, čigar doktrina se vrača v “omehčano” Kitajsko. Skoraj osem metrov visok in 17 ton težak bronasti kip stoji ob vhodu v Kitajski narodni muzej blizu vhoda v Prepovedano mesto, Maovega mavzoleja in palače narodne skupščine. Odkritje kipa naj bi bilo nov znak, […]

Na znamenitem Trgu nebeškega miru v Pekingu so odkrili spomenik kitajskega filozofa Konfucija, čigar doktrina se vrača v “omehčano” Kitajsko.

Skoraj osem metrov visok in 17 ton težak bronasti kip stoji ob vhodu v Kitajski narodni muzej blizu vhoda v Prepovedano mesto, Maovega mavzoleja in palače narodne skupščine. Odkritje kipa naj bi bilo nov znak, da se veliki kitajski mislec po več desetletjih vrača na Kitajsko.

Predstavniki kitajskih oblasti so Konfucija ob odkritju kipa označili za simbol tradicionalne kitajske kulture. Nauk tega misleca, rojenega leta 551 pr. n. št., v ospredje postavlja mir, harmonijo in spoštovanje nadrejenih in starejših.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!