fbpx

Koper – član združenja MedCruise

Novice

Koper je postal član združenja MedCruise. V Gibraltarju je zasedala generalna skupščina tega združenja sredozemskih pristanišč za križarjenja. Skupščine sta se udeležila tudi predstavnika koprskega konzorcija za pomorski potniški terminal Aldo Babič in Matjaž France. MedCruise je organizacija, ki so jo ustanovili leta 1996 z namenom promoviranja Sredozemlja kot destinacije za križarjenja, sodelovanja pristanišč članic […]

Koper je postal član združenja MedCruise. V Gibraltarju je zasedala generalna skupščina tega združenja sredozemskih pristanišč za križarjenja. Skupščine sta se udeležila tudi predstavnika koprskega konzorcija za pomorski potniški terminal Aldo Babič in Matjaž France.

MedCruise je organizacija, ki so jo ustanovili leta 1996 z namenom promoviranja Sredozemlja kot destinacije za križarjenja, sodelovanja pristanišč članic na različnih področjih ( izmenjava informacij, varnostna vprašanja, razvijanje specifične turistične ponudbe na širem geografskem območju pristanišč in podobno ) ter sodelovanja z drugimi svetovnimi pristanišči.

V združenju je več kot 60 pristanič iz 18 sredozemskih držav. Odločitev o včlanjenju Kopra v to pomembno združenje je bila sprejeta že marca na največji borzi križarjenj v Miamiju, ko so se predstavniki konzorcija in koprski župan Boris Popovič pogovarjali s predstavniki združenja MedCruise.

Z vstopom v združenje se Kopru odpira možnost, da skupaj z ostalimi članicami nastopi na enotnem MedCruisovem paviljonu na največji sredozemski borzi križarjenje Seatrade-Med, ki bo oktobra v Neaplju.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!