fbpx

Poletne aktivnosti na Krvavcu

Izleti, Kolesarjenje, Pohodništvo in gore

Krvavec v osrčju Kamniško – Savinjskih alp ponuja obilico poletnih doživetij za vso družino, poleg tega pa je potrebno poudariti prijetne temperature, ki ne presegajo 25°C in so tako v vročih poletnih dneh pravi balzam za dušo in telo.

Poleg planinskih in sprehajalnih poti po cvetočih pašnikih, Pot pastirskih škratov na Krvavcu vzburi domišljijo in tako male kot velike obiskovalce popelje v pravljični svet pastirskih škratov in pastirjev ter odkriva mnoge skrivnosti pašništva na Krvavcu. Vsi, ki radi preživijo lep poletni dan s kančkom adrenalina v žilah, pa je obvezen obisk Poletnega parka, ki s 6 aktivnostmi kamor sodijo Pustolovski park, plezalni stolp, spust s tubo, frizbi golf, lokostrelstvo in trampolin. Aktivnosti v Poletnem parku so primerne za vse starosti. Krvavec ponuja tudi atraktivne spuste z gorskimi go-karti in skiroji ter spust s kolesom po Bambino trailu.

Utrujeni od kolesarjenja in ostalih aktivnosti, ki vam jih ponuja Krvavec se lahko spočijete in okrepčate na Plaži, ki tudi v poletnih mesecih nudi gostom dobro domačo hrano in sprostitev po napornem dnevu. V Hotelu Krvavec pa si lahko privoščite več dnevni oddih in se po aktivnih počitnicah polni energije vrnete v dolino.

Zabava za vse starosti

Poletni park Krvavec je namenjen vsem, ki želijo gorski svet doživeti z atraktivnimi in adrenalinom obarvanimi aktivnostmi. Družinam, posameznikom in skupinam ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Poletni park Krvavec ponuja aktivnosti za vse okuse in vse starosti. V pustolovskem parku s šestimi dodatnimi aktivnostmi si tako otroci kot odrasli urijo svoje gibalne veščine, se pomerijo v frizbi golfu ali lokostrelstvu in se podajo na plezalni stolp. Veliko zabave pa ponuja tudi spust s tubami, skakanje na trampolinu in slackline.

Ena glavnih atrakcij v parku so vsekakor spusti z gorskimi go-karti in skiroji, po urejeni progi ter s kolesom po progi Bambino. Zabavni spusti poženejo po žilah pravo mero adrenalina in vsekakor sodijo med aktivnosti v parku, ki jih nikakor ne smete izpustiti. Zabavni dan poln novih dogodivščin lahko končate na Plaži Krvavec, kjer se okrepčate z domačimi dobrotami, se osvežite s hladno pijačo in zleknjeni v ležalnik v miru podoživite vaš nepozaben dan.

POT PASTIRSKIH ŠKRATOV– pravljična dogodivščina za vso družino

Nova pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas nahrani z dih jemajočimi razgledi. A kako šele razburka vašo domišljijo! Podajte se na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov!

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.
S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov.

BIKE PARK KRVAVEC – Preko 30 km kolesarskih užitkov

Poleg dolgih spustov, je Bike park Krvavec v kolesarski sredini poznan tudi kot park z odlično vzdrževanimi progami. Tudi letos se bodo fantje trudili, da bodo proge v odličnem stanju preko cele sezone in tako zadovoljevale vse kolesarske okuse. Šest kilometrov dolga proga Rock’n’Flow na 850m višinske razlike ponuja pravo mero tehnične zahtevnosti in adrenalina. Muci bo, z novo progo Jezerca, obstoječim devetim dodal še nekaj dodatnih kilometrov in kolesarji bodo tako na tehnično manj zahtevnem spustu morali pokazati tudi pravo mero vzdržljivosti.

Bambino in Panorama, bosta ravno pravšnji za ogrevanje pred vstopom na Rock’n’Flow ali na Mucija, glede tehnične zahtevnosti pa primerni tudi za manj izkušene in mlajše kolesarje. Za vse tiste, ki imajo poleg spustov radi tudi nekaj vzpona, lahko po cross country progi Scott in Allroad uživajo v planinskem okolju in lepih razgledih.

Na Krvavcu ste dobrodošli vsi kolesarji – tudi tisti, ki nimate svoje opreme in bi radi uživali v spustu s sodobnim kolesom. Na zgornji postaji kabinske žičnice se nahaja Rent-a-bike, ki nudi različne modele novih Scott koles in vso potrebno opremo. V kolikor pa gre kaj narobe na vašem kolesu, je na voljo tudi servis. Pri spodnji postaji kabinske žičnice se nahaja pralnica za kolo.

Več o poletni dogodivščini pa si lahko pogledate na naši spletni strani www.rtc-krvavec.si.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.