fbpx

Kulinarična Kranjska Gora

Aktivnosti, Nasveti, Novice, Reportaže

Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri.

Minili so časi, ko smo prišli z avtobusom v center Kranjske Gore, se raztovorili in pognali na nakup kart in odšli smučat na Podkoren. Za malico po navadi ni bilo časa; če pa je bila lakota le prevelika in sendvič s pariško salamo in Dvojni C ni zadoščal, smo si “privoščili” pasulj s klobaso v menzi, ki je bila včasih ob Mercatorjevi trgovini.

Kulinarična pot

Danes je precej drugače. Po vzgledu tujih smučišč, se je tudi Kranjska Gora na področju dobre hrane odločila izbrati pot izboljšanja ponudbe, povezati ponudbo različnih ponudnikov v en produkt, predvsem pa poudariti lokalno hrano. Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri. Obiskovalci se zberejo v Hotelu Ramada resort in potem jih simpatični in zgovorni vodič popelje čez vas mimo 5-ih gostiln, kjer v vsaki pripravijo posebno kulinarično doživetje. Nad izborom, količino in okusi smo bili navdušeni. Predvsem pa je pozitivno to, da se med posameznimi hodi sprehodiš po vasi in izveš ogromno kulturnih in zgodovinskih zanimivih informacij.

Ponudba hrane na smučišču

Tudi ponudba hrane na smučišču, kjer si bil včasih omejen na hot dog in pomfrit s ketchapom, se je zelo izboljšala. Tudi v koči na Vitrancu, Bedanc se imenuje, je bila ponudba hrane izvrstna. Sveža, lično postrežena, v značilnih keramičnih posodah z ročno poslikavo in zelo okusna. Za hotelom Ramada resort, na smučišču, je postavljen ogromen kamnit pult, in še večja črna železna peč/žar, kjer fantje na ameriški način pripravljajo rebrca, krače, pečene piščance. Zelo okusno in originalno.
Sigurno se še vrnem, in to brez sendviča v nahrbtniku, saj bi bil greh zamuditi vse dobrote, ki jih ponuja naše najbolj popularno smučišče.

Foto: Roman Maroša

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!