fbpx

Kulinarična Kranjska Gora

Izleti, Nasveti, Novice, Reportaže

Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri.

Minili so časi, ko smo prišli z avtobusom v center Kranjske Gore, se raztovorili in pognali na nakup kart in odšli smučat na Podkoren. Za malico po navadi ni bilo časa; če pa je bila lakota le prevelika in sendvič s pariško salamo in Dvojni C ni zadoščal, smo si “privoščili” pasulj s klobaso v menzi, ki je bila včasih ob Mercatorjevi trgovini.

Kulinarična pot

Danes je precej drugače. Po vzgledu tujih smučišč, se je tudi Kranjska Gora na področju dobre hrane odločila izbrati pot izboljšanja ponudbe, povezati ponudbo različnih ponudnikov v en produkt, predvsem pa poudariti lokalno hrano. Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri. Obiskovalci se zberejo v Hotelu Ramada resort in potem jih simpatični in zgovorni vodič popelje čez vas mimo 5-ih gostiln, kjer v vsaki pripravijo posebno kulinarično doživetje. Nad izborom, količino in okusi smo bili navdušeni. Predvsem pa je pozitivno to, da se med posameznimi hodi sprehodiš po vasi in izveš ogromno kulturnih in zgodovinskih zanimivih informacij.

Ponudba hrane na smučišču

Tudi ponudba hrane na smučišču, kjer si bil včasih omejen na hot dog in pomfrit s ketchapom, se je zelo izboljšala. Tudi v koči na Vitrancu, Bedanc se imenuje, je bila ponudba hrane izvrstna. Sveža, lično postrežena, v značilnih keramičnih posodah z ročno poslikavo in zelo okusna. Za hotelom Ramada resort, na smučišču, je postavljen ogromen kamnit pult, in še večja črna železna peč/žar, kjer fantje na ameriški način pripravljajo rebrca, krače, pečene piščance. Zelo okusno in originalno.
Sigurno se še vrnem, in to brez sendviča v nahrbtniku, saj bi bil greh zamuditi vse dobrote, ki jih ponuja naše najbolj popularno smučišče.

Foto: Roman Maroša


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.