fbpx

Kulinarična Kranjska Gora

Aktivnosti, Nasveti, Novice, Reportaže

Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri.

Minili so časi, ko smo prišli z avtobusom v center Kranjske Gore, se raztovorili in pognali na nakup kart in odšli smučat na Podkoren. Za malico po navadi ni bilo časa; če pa je bila lakota le prevelika in sendvič s pariško salamo in Dvojni C ni zadoščal, smo si “privoščili” pasulj s klobaso v menzi, ki je bila včasih ob Mercatorjevi trgovini.

Kulinarična pot

Danes je precej drugače. Po vzgledu tujih smučišč, se je tudi Kranjska Gora na področju dobre hrane odločila izbrati pot izboljšanja ponudbe, povezati ponudbo različnih ponudnikov v en produkt, predvsem pa poudariti lokalno hrano. Tako Hit Alpinea organizira »Kulinarično pot«, ki traja dobri dve uri. Obiskovalci se zberejo v Hotelu Ramada resort in potem jih simpatični in zgovorni vodič popelje čez vas mimo 5-ih gostiln, kjer v vsaki pripravijo posebno kulinarično doživetje. Nad izborom, količino in okusi smo bili navdušeni. Predvsem pa je pozitivno to, da se med posameznimi hodi sprehodiš po vasi in izveš ogromno kulturnih in zgodovinskih zanimivih informacij.

Ponudba hrane na smučišču

Tudi ponudba hrane na smučišču, kjer si bil včasih omejen na hot dog in pomfrit s ketchapom, se je zelo izboljšala. Tudi v koči na Vitrancu, Bedanc se imenuje, je bila ponudba hrane izvrstna. Sveža, lično postrežena, v značilnih keramičnih posodah z ročno poslikavo in zelo okusna. Za hotelom Ramada resort, na smučišču, je postavljen ogromen kamnit pult, in še večja črna železna peč/žar, kjer fantje na ameriški način pripravljajo rebrca, krače, pečene piščance. Zelo okusno in originalno.
Sigurno se še vrnem, in to brez sendviča v nahrbtniku, saj bi bil greh zamuditi vse dobrote, ki jih ponuja naše najbolj popularno smučišče.

Foto: Roman Maroša


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]