fbpx

LEDENI HOTEL V QUEBECU

Novice

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše … V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo […]

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše …

V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.
Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo kot izolatorji in pomagajo ohranjati temperaturo znotraj hotela pri -5 do -2 stopinji Celzija.

Za gradnjo več kot 3.000 kvadratnih metrov ledenega prenočišča je potrebnih pet tednov ter 400 ton ledu in 12.000 ton snega. Notranjost hotela je opremljena s pohištvom, ki je tako kot hotel narejeno iz povsem naravnih materialov – snega in ledu!

Poleg sob za goste hotel ponuja tudi konferenčne sobe, kapelo, kjer se je poročil že marsikateri par, nočni lokal ter savno. 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!