fbpx

LEDENI HOTEL V QUEBECU

Novice

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše … V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo […]

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše …

V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.
Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo kot izolatorji in pomagajo ohranjati temperaturo znotraj hotela pri -5 do -2 stopinji Celzija.

Za gradnjo več kot 3.000 kvadratnih metrov ledenega prenočišča je potrebnih pet tednov ter 400 ton ledu in 12.000 ton snega. Notranjost hotela je opremljena s pohištvom, ki je tako kot hotel narejeno iz povsem naravnih materialov – snega in ledu!

Poleg sob za goste hotel ponuja tudi konferenčne sobe, kapelo, kjer se je poročil že marsikateri par, nočni lokal ter savno. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.