fbpx

LEDENI HOTEL V QUEBECU

Novice

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše … V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo […]

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše …

V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.
Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo kot izolatorji in pomagajo ohranjati temperaturo znotraj hotela pri -5 do -2 stopinji Celzija.

Za gradnjo več kot 3.000 kvadratnih metrov ledenega prenočišča je potrebnih pet tednov ter 400 ton ledu in 12.000 ton snega. Notranjost hotela je opremljena s pohištvom, ki je tako kot hotel narejeno iz povsem naravnih materialov – snega in ledu!

Poleg sob za goste hotel ponuja tudi konferenčne sobe, kapelo, kjer se je poročil že marsikateri par, nočni lokal ter savno. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]