fbpx

LEDENI HOTEL V QUEBECU

Novice

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše … V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo […]

Tudi v kanadskem Quebecku so se odločili, da bodo obiskovalcem ponudili malce drugačno prenočišče. Takšno malce hladnejše …

V mestu Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, ob obali jezera St. Joseph, so zgradili hotel iz ledu in snega ter ga poimenovali kako drugače kot Ledeni hotel.
Hotel je odprt med januarjem in aprilom, njegovi več kot meter debeli zidovi pa delujejo kot izolatorji in pomagajo ohranjati temperaturo znotraj hotela pri -5 do -2 stopinji Celzija.

Za gradnjo več kot 3.000 kvadratnih metrov ledenega prenočišča je potrebnih pet tednov ter 400 ton ledu in 12.000 ton snega. Notranjost hotela je opremljena s pohištvom, ki je tako kot hotel narejeno iz povsem naravnih materialov – snega in ledu!

Poleg sob za goste hotel ponuja tudi konferenčne sobe, kapelo, kjer se je poročil že marsikateri par, nočni lokal ter savno. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.