fbpx

RYANAIR BO LETEL TUDI ČEZ LUŽO

Novice

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair namerava v štirih letih uvesti polete med Evropo in ZDA. Cene enosmernih vozovnic naj bi se gibale okoli 10 evrov. Ryanair naj bi iz Evrope, kjer ima 23 baz, do leta 2011 letel na pet ali šest ameriških letališč. Polete čez Atlantski ocean bo Ryanairu omogočil marca sprejeti sporazum o odprtem […]

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair namerava v štirih letih uvesti polete med Evropo in ZDA.

Cene enosmernih vozovnic naj bi se gibale okoli 10 evrov. Ryanair naj bi iz Evrope, kjer ima 23 baz, do leta 2011 letel na pet ali šest ameriških letališč. Polete čez Atlantski ocean bo Ryanairu omogočil marca sprejeti sporazum o odprtem nebu med EU-jem in ZDA.

Direktor podjetja Michael O’Leary je napovedal, da bo družba prihodke povečala s prodajo hrane, brezcarinskih dobrin in z zabavo med poletom. Na čezatlantskih letih naj bi ponudili tudi prvi razred, česar Ryanair v Evropi (še) ne nudi.

Letov čez ocean ne bo izvajal neposredno Ryanair, temveč nameravajo za to ustanoviti novo družbo. Po besedah O’Learyja so se že pojavili investitorji, ki jih zanima sodelovanje.
Irska družba pa ni niti edina niti prva, ki namerava izkoristiti sporazum med Evropsko unijo in ZDA. Britanski letalski prevoznik Zoom UK je napovedal, da bo uvedel lete z Gatwicka v New York. Cena enosmerne vozovnive vključno s taksami naj bi bila 129 funtov (189,4 evra), leti pa naj bi se začeli že junija, še poroča britanski časopis Guardian.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!