fbpx

LIPICA

Novice

V slikovitem kraškem okolju, sredi zelene oaze pod sinjim mediteranskim nebom in v senci stoletnih lip in hrastov, tik ob slovensko-italijanski meji leži kobilarna Lipica, zibelka vseh lipicanskih konj na svetu, ustanovljena leta 1580. Kobilarno je ustanovil dunajski dvor. Danes je Lipica eden najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov Slovenije. Več kot štiri dolga stoletja neguje kobilarna Lipica […]

V slikovitem kraškem okolju, sredi zelene oaze pod sinjim mediteranskim nebom in v senci stoletnih lip in hrastov, tik ob slovensko-italijanski meji leži kobilarna Lipica, zibelka vseh lipicanskih konj na svetu, ustanovljena leta 1580. Kobilarno je ustanovil dunajski dvor.

Danes je Lipica eden najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov Slovenije. Več kot štiri dolga stoletja neguje kobilarna Lipica tradicijo vzreje in selekcije konj čistokrvne lipicanske pasme. V povojnem času je razvila svojo lastno klasično šolo jahanja, s katero se uspešno udeležuje prireditev in predstavitev širom po svetu. 

Danes je Lipica svetovno znan rekreativni center, s pridihom tradicije, kjer lahko preživite čudovite trenutke sprostitve. Poleg lepe narave in konjev, lahko obiskovalci uživajo tudi ob igranju golfa ali pa obiščejo Grand Casinò Lipica.

Lipica je uvrščena med centre odličnosti slovensko-italijanskega projekta Tudeslove.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!