fbpx

Ljubitelji umetnosti, vabi vas Dunaj!

Novice

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti. Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja. V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi […]

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti.

Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja.

V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi Hurt Feelings prvič v Avstriji predstavil kitajski umetnik Ai Veivei. Politično angažirani umetnik dokumentira posledice svoje akcije Remembering, v kateri je 9.000 otroških nahrbtnikov pritrdil na pročelje münchenske Hiše umetnosti (Haus der Kunst).


Foto: EPA

Instalacija je bila odziv na katastrofalni potres v kitajski pokrajini Sečuan leta 2008, v katerem je umrlo na tisoče otrok. Iz nahrbtnikov je bil sestavljen stavek matere enega izmed umrlih otrok: “Sedem let je srečno živela na tem svetu.” Akcija in umetnikov poziv k natančni preiskavi posledic nesreče so njemu in sodelavcem nakopali grožnje. Razsežnosti odzivov bo Ai Veivei na Dunaju predstavil skozi fotografije in videe…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.