fbpx

Ljubitelji umetnosti, vabi vas Dunaj!

Novice

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti. Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja. V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi […]

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti.

Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja.

V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi Hurt Feelings prvič v Avstriji predstavil kitajski umetnik Ai Veivei. Politično angažirani umetnik dokumentira posledice svoje akcije Remembering, v kateri je 9.000 otroških nahrbtnikov pritrdil na pročelje münchenske Hiše umetnosti (Haus der Kunst).


Foto: EPA

Instalacija je bila odziv na katastrofalni potres v kitajski pokrajini Sečuan leta 2008, v katerem je umrlo na tisoče otrok. Iz nahrbtnikov je bil sestavljen stavek matere enega izmed umrlih otrok: “Sedem let je srečno živela na tem svetu.” Akcija in umetnikov poziv k natančni preiskavi posledic nesreče so njemu in sodelavcem nakopali grožnje. Razsežnosti odzivov bo Ai Veivei na Dunaju predstavil skozi fotografije in videe…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.