fbpx

Ljubitelji umetnosti, vabi vas Dunaj!

Novice

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti. Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja. V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi […]

Prihajajoči konec tedna bo na Dunaju prvič zaživela prireditev Vienna Gallery Weekend z udeležbo 29 galerij. Zamisel je dalo Združenje avstrijskih galerij moderne umetnosti.

Poleg razstav bo prireditev vključila vodstva, strokovne debate in performanse. Galerie Ernst Hilger bo na razstavi Spaces We Inhabit predstavila Miho Štruklja.

V Christine König Galerie se bo na samostojni razstavi Hurt Feelings prvič v Avstriji predstavil kitajski umetnik Ai Veivei. Politično angažirani umetnik dokumentira posledice svoje akcije Remembering, v kateri je 9.000 otroških nahrbtnikov pritrdil na pročelje münchenske Hiše umetnosti (Haus der Kunst).


Foto: EPA

Instalacija je bila odziv na katastrofalni potres v kitajski pokrajini Sečuan leta 2008, v katerem je umrlo na tisoče otrok. Iz nahrbtnikov je bil sestavljen stavek matere enega izmed umrlih otrok: “Sedem let je srečno živela na tem svetu.” Akcija in umetnikov poziv k natančni preiskavi posledic nesreče so njemu in sodelavcem nakopali grožnje. Razsežnosti odzivov bo Ai Veivei na Dunaju predstavil skozi fotografije in videe…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!