fbpx

Raziskava v 73 mestih po svetu: New York in Oslo sta najdražji mesti na svetu

Novice

Zurich – New York in Oslo sta najdražji mesti na svetu, prebivalci švicarskega Züricha pa prejemajo najvišji neto dohodek, je pokazala danes objavljena študija švicarske banke UBS o primerjavi cen in plač. Od 73 mest, ki so bila zajeta v raziskavi, imajo najnižje življenjske stroške prebivalci Bukarešte, Manile in Mumbaija. Švicarski gospodarski metropoli Zürich in […]

Zurich – New York in Oslo sta najdražji mesti na svetu, prebivalci švicarskega Züricha pa prejemajo najvišji neto dohodek, je pokazala danes objavljena študija švicarske banke UBS o primerjavi cen in plač. Od 73 mest, ki so bila zajeta v raziskavi, imajo najnižje življenjske stroške prebivalci Bukarešte, Manile in Mumbaija.

Švicarski gospodarski metropoli Zürich in Ženeva sta se uvrstili na tretje in četrto mesto najdražjih mest na svetu z najvišjimi življenjskimi stroški, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri primerjavi neto plač se je za Zürichom na drugo mesto uvrstilo še eno švicarsko mesto – Ženeva, sledi New York. Sicer so v Skandinaviji bruto plače podobno visoke kot v švicarskih metropolah, vendar pa Švicarji uživajo prednost nizkih davkov in prispevkov….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!