fbpx

London si želi (in potrebuje) novo letališče

Novice

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice. Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, […]

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice.

Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, poroča Telegraph.

“Za London je ključnega pomena, da obdrži osrednji položaj, ostane jedro globalnega poslovanja. Da bi to dosegli, pa potrebujemo nove letalske povezave. Obstoječa letališča so namreč povsem zasedena, pristajalne steze pa dotrajane, s tem pa je v nevarnosti naša konkurenčnost in izguba delovnih mest v primerjavi s Frankfurtom, Amsterdamom, Madridom in drugimi evropskimi mesti,” je dejal Johnson….

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.