fbpx

London si želi (in potrebuje) novo letališče

Novice

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice. Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, […]

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice.

Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, poroča Telegraph.

“Za London je ključnega pomena, da obdrži osrednji položaj, ostane jedro globalnega poslovanja. Da bi to dosegli, pa potrebujemo nove letalske povezave. Obstoječa letališča so namreč povsem zasedena, pristajalne steze pa dotrajane, s tem pa je v nevarnosti naša konkurenčnost in izguba delovnih mest v primerjavi s Frankfurtom, Amsterdamom, Madridom in drugimi evropskimi mesti,” je dejal Johnson….

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!