fbpx

London si želi (in potrebuje) novo letališče

Novice

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice. Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, […]

Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton in City – London ima že zdaj pet letališč, a župan Boris Johnson si želi gradnjo še enega, šestega. Postavili bi ga lahko na jugovzhodu prestolnice.

Johnson je prepričan, da britanska prestolnica potrebuje novo letališče, saj v nasprotnem primeru ne bo mogla biti več gospodarsko konkurenčna v primerjavi z regionalnimi tekmeci, poroča Telegraph.

“Za London je ključnega pomena, da obdrži osrednji položaj, ostane jedro globalnega poslovanja. Da bi to dosegli, pa potrebujemo nove letalske povezave. Obstoječa letališča so namreč povsem zasedena, pristajalne steze pa dotrajane, s tem pa je v nevarnosti naša konkurenčnost in izguba delovnih mest v primerjavi s Frankfurtom, Amsterdamom, Madridom in drugimi evropskimi mesti,” je dejal Johnson….

Vir: rtvslo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.