fbpx

Pasja radost na Copacabani

Novice

Znamenita brazilska plaža je dobila še restavracijo za pse. Kuhani obroki so bolj zdravi in tudi precej okusnejši od pasjih konzerv, pa tudi postrežba je, kot se spodobi. Očitno je bilo, da sta bila spremljevalca odvetnice Rachel Zanardi – dveletna Julyane in osemletni Davyd – zadovoljna z izbiro jedil. Navdušeno sta namreč mahala z repom. […]

Znamenita brazilska plaža je dobila še restavracijo za pse. Kuhani obroki so bolj zdravi in tudi precej okusnejši od pasjih konzerv, pa tudi postrežba je, kot se spodobi.

Očitno je bilo, da sta bila spremljevalca odvetnice Rachel Zanardi – dveletna Julyane in osemletni Davyd – zadovoljna z izbiro jedil. Navdušeno sta namreč mahala z repom. Pa kaj ne bi. Okusno piščančjo enolončnico in jagnjetino z zelenjavo so jima postregli v prvi brazilski restavraciji za pse. Pasja radost je upravičena tudi zato, ker v kuhinji Pet Delicia jedi zanje pripravljajo samo iz naravnih sestavin. Ideja, naravna pasja kuhinja, je brazilsko – švedski par vodila pri načrtovanju že vse od začetka. Restavracijo sta decembra odprla v Riu de Janeiru, na uglednem kraju: znameniti plaži Copacabana.

“Če imaš rad svojo domačo žival, ji hočeš tako kot otrokom ali starim staršem ponuditi najboljše,” razlaga 49-letna brazilska odvetnica Rachel Zanardi, ki je srečna, da živi v bližini nove restavracije. “Davydova alergija se je precej izboljšala, odkar je namesto pasjih konzerv in briketov začel jesti naravno in sveže pripravljeno hrano,” razloži Zanardijeva, ko s svojima varovancema, ki se z užitkom bašeta, sedi ob nizki mizici na umetni travi pred restavracijo.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]