fbpx

Lugano v Švici

Potovanja

Mesta se je prijel vzdevek “švicarski Monte Carlo”.

Lugano je majhno švicarsko mesto na jugu države, v italijanskem kantonu Ticino, ki ima toplo in ugodno klimo skozi vse leto. To privlači turiste in med njimi tudi veliko znanih oseb, tako da je mesto dobilo vzdevek “švicarski Monte Carlo”. Leži ob obali Luganskega jezera ob izlivu reke Cassarate v jezero, med gorama Bre in San Salvatore. Je znan bankirski center, tretji za Zürichom in Ženevo. Poleg jezera se splača ogledati še okoliške pisane vasice, katedralo svetega Lovra in cerkev svete Marije od angela s fresko Kristusovega pasijona iz 16. stoletja.

ajda: “Ja, kar pogumno. Z vlakom se pride vsepovsod. Zelo urejene države, kar se vlakov tiče, so Švica, Nemčija, Nizozemska, tako, da naredi ta krog. Vzemi si 1 teden, še bolje 2 tedna in pojdi od ene države, mesta do druge, se ustavi, kjer se ti zazdi in ej, bo eno krasno potovanje. V Nemčiji so včasih imeli Wochenende ticket, ki je bila zelo poceni in lahko cel vikend neomejeno hodil sem in tja z vlakom po Nemčiji, pozanimaj se, če to še obstaja.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]