fbpx

Lugano v Švici

Potovanja

Mesta se je prijel vzdevek “švicarski Monte Carlo”.

Lugano je majhno švicarsko mesto na jugu države, v italijanskem kantonu Ticino, ki ima toplo in ugodno klimo skozi vse leto. To privlači turiste in med njimi tudi veliko znanih oseb, tako da je mesto dobilo vzdevek “švicarski Monte Carlo”. Leži ob obali Luganskega jezera ob izlivu reke Cassarate v jezero, med gorama Bre in San Salvatore. Je znan bankirski center, tretji za Zürichom in Ženevo. Poleg jezera se splača ogledati še okoliške pisane vasice, katedralo svetega Lovra in cerkev svete Marije od angela s fresko Kristusovega pasijona iz 16. stoletja.

ajda: “Ja, kar pogumno. Z vlakom se pride vsepovsod. Zelo urejene države, kar se vlakov tiče, so Švica, Nemčija, Nizozemska, tako, da naredi ta krog. Vzemi si 1 teden, še bolje 2 tedna in pojdi od ene države, mesta do druge, se ustavi, kjer se ti zazdi in ej, bo eno krasno potovanje. V Nemčiji so včasih imeli Wochenende ticket, ki je bila zelo poceni in lahko cel vikend neomejeno hodil sem in tja z vlakom po Nemčiji, pozanimaj se, če to še obstaja.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.