fbpx

Praznik piva v Münchenu

Potovanja

Oktoberfest je s šest milijoni obiskovalcev vsako leto eden največjih festivalov na svetu.

München je posebej priljubljen za obisk v jesenskem času, saj se v njem odvija tradicionalni festival piva Oktoberfest. Ta poteka od sredine septembra do sredine oktobra in se ga splača obiskati, četudi niste prevelik ljubitelj piva. Je ena izmed najpopularnejših prireditev v Nemčiji in eden izmed najbolj obiskanih festivalov na svetu. Predstavlja pomemben del bavarske kulture; vse od oblačil, do kulinaričnih specialitet in običajev. Festival izvira iz časa bavarskega kralja Ludvika I., ko so leta 1810 organizirali zabavo ob njegovi poroki. Od takrat so ga odpovedali le 24-krat, za časa epidemije kolere, hiperinflacije in v obeh svetovnih vojnah.

prvič gremo: “Tehniški muzej ne pride v poštev, nas zanima Alianz arena, pa na Olimpijski stolp bi šle, pa angleški vrt pogledat, seveda v dober shopping center “

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.