fbpx

Mafijski muzej v Las Vegasu

Novice

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski […]

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski in pop kulturi z naslovom Mit o mafiji. Predvajali ga bodo na koncu ogleda muzeja in bo poskušal razložiti, zakaj organizirani kriminal tako prevzame ljudi. Vrteli bodo tudi nadaljevanke in filme s to tematiko, med njimi znamenite Sopranove. Pileggi pravi, da predstavljanje česa grdega še ne pomeni, da to častiš. »Ne poznam prav veliko gangsterskih filmov, v katerih na koncu zmaga gangster. Njihovo sporočilo je moralno,« pravi.

Muzej za odrasle

Muzej organiziranega kriminala (National Museum of Organized Crime and Law Enforcement) bodo odprli v stavbi nekdanjega sodišča, kjer so potekala slavna sojenja mafijcem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Na ogled bodo tudi nekateri predmeti, denimo zid garaže, kjer se je zgodil znani gangsterski obračun na valentinovo leta 1929, edina pištola, ki je ostala ohranjena iz tega poboja, v katerem je bilo ubitih sedem gangsterjev, in brivski stol, na katerem so pokončali najetega morilca Alberta Anastasio.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!