fbpx

Mafijski muzej v Las Vegasu

Novice

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski […]

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski in pop kulturi z naslovom Mit o mafiji. Predvajali ga bodo na koncu ogleda muzeja in bo poskušal razložiti, zakaj organizirani kriminal tako prevzame ljudi. Vrteli bodo tudi nadaljevanke in filme s to tematiko, med njimi znamenite Sopranove. Pileggi pravi, da predstavljanje česa grdega še ne pomeni, da to častiš. »Ne poznam prav veliko gangsterskih filmov, v katerih na koncu zmaga gangster. Njihovo sporočilo je moralno,« pravi.

Muzej za odrasle

Muzej organiziranega kriminala (National Museum of Organized Crime and Law Enforcement) bodo odprli v stavbi nekdanjega sodišča, kjer so potekala slavna sojenja mafijcem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Na ogled bodo tudi nekateri predmeti, denimo zid garaže, kjer se je zgodil znani gangsterski obračun na valentinovo leta 1929, edina pištola, ki je ostala ohranjena iz tega poboja, v katerem je bilo ubitih sedem gangsterjev, in brivski stol, na katerem so pokončali najetega morilca Alberta Anastasio.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.