fbpx

Mafijski muzej v Las Vegasu

Novice

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski […]

V Las Vegasu bodo sredi prihodnjega meseca odprli muzej, v katerem bodo prikazali zgodovino delovanja mafije skozi hollywoodske filme. Nacionalni muzej organiziranega kriminala pomaga postavljati Nicholas Pileggi, znan kot avtor knjige Wiseguy, ki je bila podlaga za sloviti film Martina Scorseseja Dobri fantje (Goodfellas). Nicholas Pileggi se bo pojavil tudi v petminutnem dokumentarcu o mafijski in pop kulturi z naslovom Mit o mafiji. Predvajali ga bodo na koncu ogleda muzeja in bo poskušal razložiti, zakaj organizirani kriminal tako prevzame ljudi. Vrteli bodo tudi nadaljevanke in filme s to tematiko, med njimi znamenite Sopranove. Pileggi pravi, da predstavljanje česa grdega še ne pomeni, da to častiš. »Ne poznam prav veliko gangsterskih filmov, v katerih na koncu zmaga gangster. Njihovo sporočilo je moralno,« pravi.

Muzej za odrasle

Muzej organiziranega kriminala (National Museum of Organized Crime and Law Enforcement) bodo odprli v stavbi nekdanjega sodišča, kjer so potekala slavna sojenja mafijcem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Na ogled bodo tudi nekateri predmeti, denimo zid garaže, kjer se je zgodil znani gangsterski obračun na valentinovo leta 1929, edina pištola, ki je ostala ohranjena iz tega poboja, v katerem je bilo ubitih sedem gangsterjev, in brivski stol, na katerem so pokončali najetega morilca Alberta Anastasio.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!