fbpx

Maja Jerman: Vsaka malenkostna obdaritev nekomu šteje!

D.ecembrska, Pogovori

Maja Jerman pravi

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

Prihajam z Vodic pri Ljubljani in pri nas je bila v večini navada, ko sem bila otrok, da »glavna darila« nosi Miklavž. V občini (in tudi sosednjih) se že veliko let ohranja zelo čudovit običaj, da vsako leto 05. 12. zvečer Miklavž skupaj s parkeljci in angeli hodi po vasi in pridne otroke obdaruje z darili, ki so si jih zaželeli. Vsako leto sem se veselila tega večera in sem bila kar pogumen otrok in sem zmeraj kar pogumno odprla vrata v pričakovanju na obisk ? Šele kasneje, ko sem bila proti koncu osnovne šole so se tudi na božični večer/Božič začela obdarovanja, a pri nas zmeraj malenkosti (mandarine, suho sadje, sladkarije, etc.).

Imate radi presenečenja (in zakaj)?

Zelo imam rada presenečenja, obožujem jih. Največji čar njih po mojem mnenju je, ker jih ne pričakuješ in zmeraj je nekaj novega, tisto vznemirjenje ko te nekdo preseneti. Zelo globoko cenim in sem hvaležna, da se moji bližnji in prijatelji spomnijo name in me presenetijo, seveda pa me življenje samo tudi zmeraj preseneča ?

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje mi pomeni ogromno. Dejstvo, da nekomu lahko polepšam dan s tem, da mu pomagam kakorkoli že, me res izpopolnjuje. Seveda tudi rada sprejemam, še boljše in bolj pomembno pa mi je, da obdarujem. Z nasmehom, toplo besedo, pozdravom, darilom ali pa napitnino natakarju. Vsaka malenkostna obdaritev nekomu šteje!

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Iskreno nimam najljubšega praznika. Vsak dan sproti sem hvaležna, da živim in uživam svoj čas tu na zemlji. Sem vesela in srečna za vse, kar sem, imam in kar je. Ko pride do rojstnih dni in raznih obletnic pa je samo še dodaten bonus tistega dne proslavljati življenje.

Kako ponavadi izročite darilo?

Pri darilih sem minimalist in ne kompliciram. Izročim praktična in uporabna darila s čim manj odpadkov. Kako zavijem, kaj in kje pa je čisto spontano vsako darilo posebej.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Ljubezen do sebe in soljudi, sočutje in nasmeh. Vse troje bi zapakirala skupaj in delila to z vsemi, 24ur/dan, 7 dni v tednu.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Sem hvaležna in zadovoljna z vsem tako kot je, ker se zmerom vse odvija in dogaja takrat, ko je pravi čas, zato in instant rezultatov brez dela ni. Bi si pa mogoče po tihem želela, da bi res lahko ljubezen in ostale pomembne vrednote dobesedno delil med ljudmi – da bi se jih dotaknila in bi prejeli vso ljubezen, ki je in zraven gratis še ves znanje, ki ga imam.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Vsak posameznik je unikatno bitje in drug drugemu smo darilo, da se imamo radi, se podpiramo, spodbujamo in pomagamo. Najlepše stvari in občutki v življenju so preprosti in zastonj in drug drugemu smo največje darilo in zaklad.


Sledite nam


RSS Ustavi se!