fbpx

Malo statistike: za 12 milijonov več turistov v prvih štirih mesecih leta 2013

Novice

Glede na aktualne podatke Svetovnega turističnega barometra je v prvih štirih mesecih letos skupno po vsem svetu potovalo 298 milijonov mednarodnih turistov, kar je 12 milijonov več kot v enakem obdobju lani. Mednarodni turistični prihodi so se tako v prvih štirih mesecih leta 2013 povečali za 4,3%, kljub zahtevnemu svetovnemu gospodarskemu okolju. Rezultati so bili […]

Glede na aktualne podatke Svetovnega turističnega barometra je v prvih štirih mesecih letos skupno po vsem svetu potovalo 298 milijonov mednarodnih turistov, kar je 12 milijonov več kot v enakem obdobju lani.

Mednarodni turistični prihodi so se tako v prvih štirih mesecih leta 2013 povečali za 4,3%, kljub zahtevnemu svetovnemu gospodarskemu okolju.

Rezultati so bili pozitivni v vseh regijah, najvišja rast je bila zabeležena v Aziji in Pacifiku (6%), Evropi (5%) in na Bližnjem vzhodu (5%), šibkejša pa v Ameriki (1%) in v Afriki (+2%).

Obeti za tekočo turistično sezono ostajajo pozitivni, in sicer naj bi v obdobju od maja do avgusta v tujino potovalo 435 milijonov turistov.

Več info (v ang.)

Sledite nam


Sledite nam


RSS Ustavi se!