fbpx

Marché – tržnica idej štirih žensk

Novice

Ali ste vedeli, da francoski prevod Marché pomeni tržnica? 

Čudovit oktobrski dan in čas za srečanje s partnerkami novega projekta. Sestanek je včasih lahko tudi precej sproščeno in prijetno srečanje. In tako je bilo tudi tokrat, ko smo izbrale Marché Mövenpick Maribor. Želele smo tudi preveriti, ali so škarje res tako pripraven pripomoček za rezanje pic.

Ali ste vedeli, da francoski prevod Marché pomeni tržnica? 

Tržnica kot tržišče

Trg je beseda, ki ima v ekonomiji dva pomena, in sicer kot tržnica in kot tržišče.

Trg ali tržnica je prostor, kjer se ob določenem času srečujejo kupci in prodajalci za sklepanje pogodb oziroma za kupoprodajo nekega blaga. Tako, kot smo se danes srečale me, da izmenjamo ideje in sklenemo dogovor. V starem veku so bila ta srečanja povezana z velikimi narodnimi prazniki (kramarski sejem v Delosu, Olimpiji, Delfih); v zgodnjem srednjem veku so se občasne tržnice (ali potujoči trgi) hitro razmnoževale, posebej na stičiščih pomembnih prometnih poti in v varnem zavetju gradov in samostanov, kjer so bili pravno zavarovani. Danes smo za svoje zavetje izbrale Marché.

Štiri ženske Jasna Knez, Zory Jakolin, Goga Sredojević in Anja Vogrič na sestanku, ki je bolj oddih od rednega delovnega dne kot resen sestanek. Zdi se, da se na tak način lahko dogovorimo stvari še bolje. In za piko na i, smo poiskale miren kotiček v jedilnem delu Marché restavracije.

Jasna: “Sestanki na neformalnih lokacijah lahko vodijo k učinkovitejšem dogovoru.”

Najprej smo se dogovorile vse o našem sodelovanju o katerem se bo kmalu govorilo naGlas, potem pa smo si ob čudovito serviranih in na oko prijetnih picah še privoščile pravi ženski klepet.

Anja: “Hrustljava pica, tankega testa, nežno obložena in dovolj polnega okusa. Škarje so naredile jed še bolj zabavno.”

V Sloveniji je Marché na 17 lokacijah. 6 Marché restavracij, 10 Marché bistrojev in en Marché Mövenpick Maribor.

Anja Vogrič: Tukaj vedno dobim sveže stisnjen sok, sladico, kavo ali kosilo. Odločila sem se, da jih obiščem vseh sedemnajst, v družbi gostov. Tokrat sem se ustavila na Marché Mövenpick Maribor, da snujemo nekaj novega.

Ob Marché Mövenpick pici je rešitev znana

Goga: “Pizza je zame hrana za tolažbo, odličen psihoterapevt. Nekoč sem prebrala, da pice, ki jih pojemo, pojemo v zdravstvene namene. Danes pa smo jo jedle kot nagrado za hiter in konstruktiven dogovor. Potrjujem, škarje so odlična ideja za razrez pice.”

Sledite nam

Pica je ena sama

Pica je bila v 19. stoletju hrana revnih ljudi. Kmalu se je razširila po vsem svetu. K nastanku pice so  vplivali Etruščani na severu in Grki na jugu Italije. Ti so na vročem kamnu poleg ognja pekli testo. Prvo pico z oblogo iz paradižnikov so spekli okrog leta 1750. Leta 1830 so odprli najstarejšo, še danes delujočo picerijo. To je Pizzeria Port’ Alba v Neaplju.

Želim izpostaviti restavracije blagovne znamke Marché®, ki jo znanka že leta uspešno vodi. Hrano, ki jo pripravljajo, je lokalna in sezonska.  In vem, da je to res.

Zory: “Obožujem pizzo. Vedno je dobrodošla v vsakem mojem čustvenem obdobju. Privoščim si jo na sto in en način. Razume vse moje potrebe, ko želim biti vitalna in fit si privoščim vegi pizzo brez sira, ko sem lačna pa kmečko ali šofersko. Zadovolji vse moje potrebe tako lahko zjutraj in zvečer in do nje gojim poseben odnos. Danes je bila na krožniku v družbi super punc.”

Brez sladice ni zaključka

Marché® je ena od blagovnih znamk Marché International, vodilnega podjetja za najvišjo kakovost gastronomskih storitev na zelo obiskanih lokacijah.


Sledite nam


RSS Ustavi se!