fbpx

Mednarodni Festival Sahare

Novice

Od 27. decembra 2003 do 30. decembra 2003 Douz Douz je oaza na robu Sahare, kjer je 25 krat več palm kot ljudi. Prebivalcev je namreč le 12.000, število pa se dramatično poveča v štirih dneh Festivala Sahare, ki je spektakularna proslava umetnosti in tradicije prebivalcev Sahare. Festival odlikuje pisana množica ljudskih noš, trebušnih plesalk […]

Od 27. decembra 2003 do 30. decembra 2003 Douz

Douz je oaza na robu Sahare, kjer je 25 krat več palm kot ljudi. Prebivalcev je namreč le 12.000, število pa se dramatično poveča v štirih dneh Festivala Sahare, ki je spektakularna proslava umetnosti in tradicije prebivalcev Sahare.

Festival odlikuje pisana množica ljudskih noš, trebušnih plesalk in akrobatskih točk. Med njimi je najbolj impresiven ples las. Priredijo tudi konjske in pasje dirke, kamelje boje, predstavitve tradicionalne poezije, glasbe in javne poroke. Festival priredijo v čast duhovom Sahare in privabi nastopajoče in gledalce z vse severne Afrike. Običajno sovpade z žetvijo, zato postavijo številne tržnice, kjer je možno kupiti na stotine tradicionalnih živil, zdravilnih rastlin in predmetov umetne obrti. Ob robu festivala bo tudi mednarodna konference o varčevanju z vodo, v saharskem muzeju pa bodo na ogled animacije in stripi. Najbližje Douzu sta letališči v Djerbi in Tozeuru, mesti pa sta z Douzom povezani z asfaltirano cesto. Turistične pakete za festival ponujajo številne svetovne agencije, lokalna Douz Voyages pa zagotavlja prevoze z vsakega letališča v Tuniziji za skupine najmanj šestih ljudi.

Uradna spletna stran festivala: http://www.douz.org/

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!