fbpx

Mesto v malem: Portopiccolo

Potovanja

…se nahaja le nekaj kilometrov stran od slovensko-italijanske meje.

Izlet v Trst lahko podaljšamo s skokom v Sesljan in do turističnega naselja Portopiccolo Sistiana. Če se želimo izogniti plačilu podzemne garaže, avto pustimo na parkirišču pred Sesljanom in se nekaj minut sprehodimo ob obali do naselja. To je zraslo med morjem in visokimi klifi iz navadnega kamnoloma, danes pa so v njem luksuzni apartmaji, vile in restavracije.

V Portopiccolu je ogromno pristanišče, kjer turisti in lastniki stanovanj parkirajo svoje drage jahte. Do naselja vodi le ena cesta, v njem pa so vozila prepovedana. Zanimivo je, da so vse stavbe zgrajene tako, da imajo pogled na morje. Obiskovalci se lahko kopajo v morju ali v neskončnem bazenu, zavijejo na koktejl v enega izmed barov ali si privoščijo nakupovanje v butičnih trgovinicah.

predlagam: “Predlagam, da parkirate v Sesljanu in greste po Rilkejevi poti (res luštna, nezahtevna) do Devina. Tam pojdite na eno kavo, pa se sprehodite do gradu, samo od zunaj. Ker morate videti stari grad, je res lep. V Devinu se potem spustite do plaže, se tam mal poigrajte, potem pa po isti poti nazaj.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!