fbpx

Mesto v malem: Portopiccolo

Potovanja

…se nahaja le nekaj kilometrov stran od slovensko-italijanske meje.

Izlet v Trst lahko podaljšamo s skokom v Sesljan in do turističnega naselja Portopiccolo Sistiana. Če se želimo izogniti plačilu podzemne garaže, avto pustimo na parkirišču pred Sesljanom in se nekaj minut sprehodimo ob obali do naselja. To je zraslo med morjem in visokimi klifi iz navadnega kamnoloma, danes pa so v njem luksuzni apartmaji, vile in restavracije.

V Portopiccolu je ogromno pristanišče, kjer turisti in lastniki stanovanj parkirajo svoje drage jahte. Do naselja vodi le ena cesta, v njem pa so vozila prepovedana. Zanimivo je, da so vse stavbe zgrajene tako, da imajo pogled na morje. Obiskovalci se lahko kopajo v morju ali v neskončnem bazenu, zavijejo na koktejl v enega izmed barov ali si privoščijo nakupovanje v butičnih trgovinicah.

predlagam: “Predlagam, da parkirate v Sesljanu in greste po Rilkejevi poti (res luštna, nezahtevna) do Devina. Tam pojdite na eno kavo, pa se sprehodite do gradu, samo od zunaj. Ker morate videti stari grad, je res lep. V Devinu se potem spustite do plaže, se tam mal poigrajte, potem pa po isti poti nazaj.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.