fbpx

MONAKO: pestra ponudba za vse okuse

Novice

V Monako je najbolje, da se odpravite v mesecih april, maj in september ter oktober. Poleti je zelo vroče, zime pa so lahko deževne in mrzle. Seveda pa se lahko odpravite na izlet v sredini maja, ko se na ulicah Monaka odvija dirka za veliko nagrado Monaka v Formuli 1. V januarju je na ogled […]

V Monako je najbolje, da se odpravite v mesecih april, maj in september ter oktober. Poleti je zelo vroče, zime pa so lahko deževne in mrzle. Seveda pa se lahko odpravite na izlet v sredini maja, ko se na ulicah Monaka odvija dirka za veliko nagrado Monaka v Formuli 1. V januarju je na ogled mednarodni cirkuški festival, v mesecu juliju pa si lahko ogledate veličasten mednarodni festival v ognjemetu.

Monako je središče športne, zabavne in kulturnoumetniške prireditve. Vsako leto tukaj potekajo umetniški festivali, koncerti klasične in moderne pop glasbe, baletne in gledališke predstave. Vsako leto organizirajo festival skulptur, ki jih razstavijo po parkih in vrtovih kneževine ter mestu dajejo poseben čar. Seveda pa ne moremo mimo športnih prireditev, kot so: „Teniss Masters Series Monte Carlo“, mednarodno prvenstvo v plavanju, predstavitve jaht, motornih čolnov in klasičnih jadrnic ter še druge prireditve. Že samo bežen pogled na mesto nam daje občutek brezhibnosti. Palače, dvorci, vile in bogati hoteli, okrašeni z marmornatimi stebri in freskami pričajo o zagotovljenem udobju za visoko ceno. Ob igralnici je pet hotelov Palace, ki tvorijo osrčje Monte Carla. „Hôtel de Paris“ je eden izmed utelešenj blišča in prestiža, v njegovi zlati knjigi gostov pa so vpisane najslavnejše osebnosti iz celega sveta.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!