fbpx

Motovun odpira vrata

Novice

V slikovitem istrskem mestecu Motovun se bo danes začel 12. filmski festival, katrega država partnerica je tokrat Slovenija. Na festivalu bo tako v programu Novi slovenski film prikazanih pet domačih filmskih stvaritev. Glavni program festivala obsega 27 filmov, med njimi dva slovenska. Motovun – V glavnem programu festivala, ki bo potekal do 30. julija, bodo […]

V slikovitem istrskem mestecu Motovun se bo danes začel 12. filmski festival, katrega država partnerica je tokrat Slovenija. Na festivalu bo tako v programu Novi slovenski film prikazanih pet domačih filmskih stvaritev. Glavni program festivala obsega 27 filmov, med njimi dva slovenska.

Motovun – V glavnem programu festivala, ki bo potekal do 30. julija, bodo prikazali filma Slovenka Damjana Kozoleta in “9:06” Igorja Šterka. V programu Novi slovenski film pa bodo prikazali pet filmov iz zadnjih dveh desetletij – V leru Janeza Burgerja, Kruh in mleko Jana Cvitkoviča, Zvenenje v glavi Andreja Košaka, Rezervne dele Damjana Kozoleta in Kratke stike Janeza Lapajneta.

foto: Igor Zaplatil/DELO

Poleg tega bodo v mini-programu predstavili vrsto kratkih in dokumentarnih filmov iz Slovenije ter tri antologijske dokumentarne filme Karpa Godine, ki jih je ta posnel v 70-ih letih prejšnjega stoletja.

Slovensko glasbeno sceno bodo v Motovunu zastopali zasedba Katalena, glasbeni kolektiv Tetkine radosti in nekonvencionalni gledališko glasbeni projekt Škrip orkestra, avtorski prvenec igralke in plesalke Jelene Rusjan….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]