fbpx

Zaradi požarov Moskva v oblaku smoga

Novice

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih. Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala […]

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih.

Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala z vodo, ki so na območje požarov v zadnjih 24 urah zlila že 550 ton vode. V zadnjih 24 urah so se gasilci borili z okoli 60 požari na območju, ki se razteza na okoli 59 hektarjih, je še sporočilo ministrstvo za izredne razmere.

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga., foto: EPA

Rusko prestolnico in večji del države na območju med Baltskim morjem in Tihim oceanom je prizadel najhujši vročinski val v zadnjih desetletjih. V Moskvi so že več dni temperature gibljejo okoli 35 stopinj Celzija in se bližajo najvišji izmerjeni temperaturi iz leta 1920, ko je živo srebro doseglo 36,8 stopinje Celzija….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.