fbpx

Zaradi požarov Moskva v oblaku smoga

Novice

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih. Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala […]

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih.

Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala z vodo, ki so na območje požarov v zadnjih 24 urah zlila že 550 ton vode. V zadnjih 24 urah so se gasilci borili z okoli 60 požari na območju, ki se razteza na okoli 59 hektarjih, je še sporočilo ministrstvo za izredne razmere.

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga., foto: EPA

Rusko prestolnico in večji del države na območju med Baltskim morjem in Tihim oceanom je prizadel najhujši vročinski val v zadnjih desetletjih. V Moskvi so že več dni temperature gibljejo okoli 35 stopinj Celzija in se bližajo najvišji izmerjeni temperaturi iz leta 1920, ko je živo srebro doseglo 36,8 stopinje Celzija….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.