fbpx

Zaradi požarov Moskva v oblaku smoga

Novice

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih. Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala […]

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga, ki je nastal zaradi gozdnih požarov in gorenja šote v okolici prestolnice. Požari so izbruhnili zaradi najhujšega vročinskega vala v desetletjih.

Moskva – Zaradi goste megle so bili zjutraj komaj vidni vrhovi stolpnic, oblasti pa so za gašenje požarov poslale tudi letala z vodo, ki so na območje požarov v zadnjih 24 urah zlila že 550 ton vode. V zadnjih 24 urah so se gasilci borili z okoli 60 požari na območju, ki se razteza na okoli 59 hektarjih, je še sporočilo ministrstvo za izredne razmere.

Prebivalci Moskve so se danes zbudili v mestu, prekritem z gostim oblakom smoga., foto: EPA

Rusko prestolnico in večji del države na območju med Baltskim morjem in Tihim oceanom je prizadel najhujši vročinski val v zadnjih desetletjih. V Moskvi so že več dni temperature gibljejo okoli 35 stopinj Celzija in se bližajo najvišji izmerjeni temperaturi iz leta 1920, ko je živo srebro doseglo 36,8 stopinje Celzija….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!