fbpx

Na kopanje v Toskano

Zanimivosti

Termalna voda ima temperaturo 37,5 stopinj celzija.

Saturnia je majhno mesto v občini Manciano v Toskani. V njem se prepletata divja narava in kulturna dediščina mesta. Postavljeno je na vrhu hriba s pogledom na znamenite termalne vrelce, ki se raztezajo med gorovjem Amiata, hribovjem Albenga in Fiora ter vse do Roselle in Talamone. Toplo žvepleno vodo so poznali že v času Etruščanov in Rimljanov. Legenda pravi, da so vrelci nastali na mestu, kjer so Jupiterjeve strele padle na tla v boju s Saturnom. Termalna voda ima temperaturo 37,5 stopinj celzija in ugodne terapevtske ter sprostitvene učinke. V vodo se zlivata dva slapova, Cascate del Mulino in Cascate del Gorello, ki tvorita številne naravne bazene s toplo termalno vodo. Terme so brezplačno odprte za javnost skozi vse leto. Edini problem je parkiranje, saj se zna zgoditi, da bomo na vrhuncu sezone stali v vrsti za prosto parkirno mesto.

Erma: “En teden je za Toskano kar malo, če nameravate tudi v Firence. Za Firence je skoraj nujno imeti vsaj 2 dneva. Mi smo potem nadaljevali takole (bili smo z avtodomom, zato nismo bili obremenjeni s km in prenočiščem): Lucca in Pisa – premočevanje ob obali v enem kampu; San Gimignano in potem dežela Chiantija; naprej po Chiantiju (vinske kleti …) – Castellina in Chianti; Siena; Arezzo; Perugia in Gubbio (to je potem že Umbria) in na koncu Assissi …”

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.