fbpx

Na kopanje v Toskano

Zanimivosti

Termalna voda ima temperaturo 37,5 stopinj celzija.

Saturnia je majhno mesto v občini Manciano v Toskani. V njem se prepletata divja narava in kulturna dediščina mesta. Postavljeno je na vrhu hriba s pogledom na znamenite termalne vrelce, ki se raztezajo med gorovjem Amiata, hribovjem Albenga in Fiora ter vse do Roselle in Talamone. Toplo žvepleno vodo so poznali že v času Etruščanov in Rimljanov. Legenda pravi, da so vrelci nastali na mestu, kjer so Jupiterjeve strele padle na tla v boju s Saturnom. Termalna voda ima temperaturo 37,5 stopinj celzija in ugodne terapevtske ter sprostitvene učinke. V vodo se zlivata dva slapova, Cascate del Mulino in Cascate del Gorello, ki tvorita številne naravne bazene s toplo termalno vodo. Terme so brezplačno odprte za javnost skozi vse leto. Edini problem je parkiranje, saj se zna zgoditi, da bomo na vrhuncu sezone stali v vrsti za prosto parkirno mesto.

Erma: “En teden je za Toskano kar malo, če nameravate tudi v Firence. Za Firence je skoraj nujno imeti vsaj 2 dneva. Mi smo potem nadaljevali takole (bili smo z avtodomom, zato nismo bili obremenjeni s km in prenočiščem): Lucca in Pisa – premočevanje ob obali v enem kampu; San Gimignano in potem dežela Chiantija; naprej po Chiantiju (vinske kleti …) – Castellina in Chianti; Siena; Arezzo; Perugia in Gubbio (to je potem že Umbria) in na koncu Assissi …”

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.