fbpx

Na Brnik prihaja Turkish Airlines in Wizz Air

Novice

Na Brniku je 16. januarja 2006 prvič pristalo redno letalo turške letalske družbe Turkish Airlines. Turkish Airlines trikrat tedensko redno leti med Ljubljano in Istanbulom. Ta letalska povezava bo še posebej zanimiva za nadaljevanje letov v Azijo. Zmago Skobir, član uprave na Aerodromu Ljubljana, je povedal, da bo tako veliko novih možnosti za nadaljnje povezave […]

Na Brniku je 16. januarja 2006 prvič pristalo redno letalo turške letalske družbe Turkish Airlines. Turkish Airlines trikrat tedensko redno leti med Ljubljano in Istanbulom. Ta letalska povezava bo še posebej zanimiva za nadaljevanje letov v Azijo. Zmago Skobir, član uprave na Aerodromu Ljubljana, je povedal, da bo tako veliko novih možnosti za nadaljnje povezave na Bližnji in Srednji vzhod.

Januarja so se novinarske konference na Brniku udeležili veleposlanik Republike Turčije v Sloveniji, gospod Sina Baydur, celotna uprava družbe Turkish Airlines, predstavniki turizma in turškega ministrstva za promet. Eden od pomembnejših strateških ciljev Aerodroma Ljubljana je, da se v nekaj letih število potnikov, prepeljanih s tujimi prevozniki, še poveča, zato skušajo na letališce privabiti nove prevoznike. V januarju so potekala zaključna pogajanja z nizkocenovno letalsko družbo Wizz Air, ki naj bi z Brnika v kratkem poletela na dve novi destinaciji. Leto 2005 je Aerodrom Ljubljana zaključil z 1.218.896 potniki, kar predstavlja 16,3 odstotno rast v primerjavi z letom 2004. Število premikov letal se je v primerjavi s predhodnim letom povečalo za 6,4 odstotke in je znašalo 37.765 premikov. Pri domačem prevozniku je bil trend rasti v zadnjem mesecu leta 2005 pozitiven. Tuji letalski prevozniki so lani prepeljali nekaj čez 30 odstotkov potnikov, kar je 10 odstotnih točk več kot leto pred tem.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!