fbpx

Po cunamijih v jugovzhodni Aziji

Novice

Države jugovzhodne Azije, ki so jih lani prizadeli cunamiji, si močno prizadevajo vrniti turiste. Takoj po novem letu so se v Varšavi sestali veleposlaniki Tajske, Indonezije in Šrilanke ter pozvali turiste, naj se vrnejo. Edward Hasbrouck, avtor knjige Praktični nomad, pa pravi, da je pred potovanjem na ta področja dobro nekatere stvari preveriti. Po njegovem […]

Države jugovzhodne Azije, ki so jih lani prizadeli cunamiji, si močno prizadevajo vrniti turiste. Takoj po novem letu so se v Varšavi sestali veleposlaniki Tajske, Indonezije in Šrilanke ter pozvali turiste, naj se vrnejo. Edward Hasbrouck, avtor knjige Praktični nomad, pa pravi, da je pred potovanjem na ta področja dobro nekatere stvari preveriti.

Po njegovem si večina ljudi predstavlja, da se je katastrofa zgodila na širšem obmocju, kot se je v resnici. Tako da so številni predeli povsem nedotaknjeni. Res pa je,da je bilo v predelih, ki so jih zadeli cunamiji, opustošenje veliko. V takih predelih še vedno ni čiste vode, zato so zdravstvena tveganja veliko večja, kot bodo to pripravljeni priznati lokalni turistični delavci. Za natančne informacije je najbolje pogledati spletne strani Svetovne zdravstvene organizacije (www.who.int) ali obiskati potovalne forume. 
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!