fbpx

Na Veliko planino znova z nihalko

Novice

Po enem letu mirovanja nihalka in sedežnica spet obratujeta! Na fotografiji: Tone Smolnikar – župan občine Kamnik, Marjan Skornišek – direktor družbe Velika planina in predsednik nadzornega sveta družbe Velika planina – Dušan Šuštar. Na Veliki planini so v soboto znova pognali nihalko in sedežnico, ki nista delovali skoraj leto dni. Za njuno popravilo je občina Kamnik […]

Po enem letu mirovanja nihalka in sedežnica spet obratujeta!

Na fotografiji: Tone Smolnikar – župan občine Kamnik, Marjan Skornišek – direktor družbe Velika planina in predsednik nadzornega sveta družbe Velika planina – Dušan Šuštar.

Na Veliki planini so v soboto znova pognali nihalko in sedežnico, ki nista delovali skoraj leto dni. Za njuno popravilo je občina Kamnik odštela 70 proračunskih milijonov. Čeprav je na planini snega le za vzorec čakajo na dodatno pošiljko in ko bo snežna odeja dovolj debela bodo pognali tudi ostale smučarske naprave za obnovo katerih je družba Velika planina – zaklad narave odštela še dodatnih 15 milijonov tolarjev.

Vendar pa je, kot je dejal na otvoritvi župan občine Kamnik Tone Smolnikar, po več sušnih letih najpomembnejše to, da je večina vlečnic ponovno obnovljenih in jih bodo pognali takoj, ko bo dovolj snega. Novi direktor družbe Marjan Skornišek pa pravi, da glede na vremensko napoved, zaupa Božičku in napoveduje, da bomo na planini znova lahko smučali okoli Božiča. Na božični predvečer bo v kapelici Marije Snežne tradicionalna polnočnica katere ne gre zamuditi saj je to posebno doživetje.

Umetnega zasneževanja si na planini ne bodo mogli privoščiti. Je pa tudi to v srednjeročnih načrtih pravi župan Smolnikar, ki ni mogel skriti navdušenja, da jim je uspelo obnoviti skoraj srednjeveške smučarske naprave in na planino znova zvabiti številne goste iz vseh koncev Slovenije. Predvsem s cenami, ki so nadvse ugodne, saj bo dnevna vozovnica stala deset oziroma 15 evrov ob koncu tedna.

Na planini bo v letošnji zimski sezoni poskrbljeno tudi za deskarje, tekače, sankače in pohodnike, po planini, s krpljami. Kupili so tudi še kako potreben teptalni stroj s katerim  naj bi na smučišču, ki obsega 40 hektarjev, urejali 12 kilometrov različnih prog. Posebnost naj bi bila proga za nočno sankanje.

Avtor: Franci Potočnik

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!