fbpx

NADZOR VINJET NA AVSTRIJSKIH AVTOCESTAH S KAMERAMI

Novice

Dunaj – Vožnja brez vinjete na avstrijskih avtocestah bo v bodoče še bolj tvegano početje kot doslej. Avstrijska družba za gradnjo avtocest Asfinag namreč trenutno preizkuša sistem za avtomatiziran nadzor vozil s kamerami, ki preverjajo, ali je na vetrobranskih steklih veljavna vinjeta. Napoved avtocestne družbe pride le nekaj dni zatem, ko so z ministrstva za […]

Dunaj – Vožnja brez vinjete na avstrijskih avtocestah bo v bodoče še bolj tvegano početje kot doslej. Avstrijska družba za gradnjo avtocest Asfinag namreč trenutno preizkuša sistem za avtomatiziran nadzor vozil s kamerami, ki preverjajo, ali je na vetrobranskih steklih veljavna vinjeta. Napoved avtocestne družbe pride le nekaj dni zatem, ko so z ministrstva za promet sporočili, da bodo prihodnje leto zvišali ceno za letno vinjeto z 72,60 na 73,90 evra.

Prvi poskus z novim sistemom se bo začel v drugi polovici leta, je napovedal predstavnik Asfinag Marc Zimmermann. Naprave, ki jih izdeluje nemško podjetje Siemens, imajo sicer še nekaj otroških bolezni. “Ni težko slikati vetrobranskega stekla ob lepem vremenu,” je dejal Zimmermann. Sistem pa ima težave s prepoznavanjem vinjet na umazanih steklih ter ob slabem vremenu. Tehnikom dela preglavice tudi razločevanje nalepk, saj je na mnogih avstrijskih vozilih poleg veljavne vinjete še vrsta starih nalepk. Zaradi teh negotovosti v sistemu kršiteljev zaenkrat še ne bodo kaznovali, je poudaril Zimmermann.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!