fbpx

NAJ KOPALIŠČE 2006: Terme Čatež, tudi letos hit poletja!

Novice

Iz vročih čateških vrelcev, odkritih konec 18. stoletja, so se Terme Čatež v zadnjem desetletju razvile v največje slovensko naravno zdravilišče in drugo največje turistično središče. Pestrost in veliko število turističnih produktov uvršča Terme Čatež v eno izmed najprivlačnejših turističnih destinacij v Evropi. Rdečo nit razvoja predstavlja termalna voda, ki jo uporabljajo v postopkih zdravljenja, […]

Iz vročih čateških vrelcev, odkritih konec 18. stoletja, so se Terme Čatež v zadnjem desetletju razvile v največje slovensko naravno zdravilišče in drugo največje turistično središče. Pestrost in veliko število turističnih produktov uvršča Terme Čatež v eno izmed najprivlačnejših turističnih destinacij v Evropi. Rdečo nit razvoja predstavlja termalna voda, ki jo uporabljajo v postopkih zdravljenja, hkrati pa so to naravno bogastvo izkoristili pri oblikovanju Termalne riviere, ki že več kot desetletja kraljuje kot najbolj atraktiven vodni park v Sloveniji. Termalna riviera je kot blagovna znamka zaščitena od leta 1994 in kot takšna prepoznavna v Sloveniji in v tujini. Ob odprtju je bila v slovenskem turističnem prostoru novost, zdaj pa njeno pestro utrjujejo in bogatijo!

TERMALNA RIVIERA je danes največji tovrstni termalni vodni park v tem delu Evrope, sestavljen iz kompleksa zunanjih in notranjih bazenov z več kot 12.000 m2 termalnih vodnih površin. Z vključitvijo Termalne riviere v svojo ponudbo so Terme Čatež postale počitniška destinacija, idealna za letovanje gostov 365 dni v letu.

Danes ponujajo Terme Čatež bogato izbiro različnih programov in storitev za ohranjanje in krepitev zdravja, za aktivno preživljanje prostega časa in sprostitev ter za izvedbo različnih družabnih in poslovnih dogodkov.

Gostom nudijo izbiro bivanja v šestih hotelih različnih kategorij v Čatežu, na Mokricah in v Kopru, nastanitev v apartmajih in možnost kampiranja. V ponudbi Term Čatež se prepletajo in dopolnjujejo vrhunska gostinska ponudba, vodni in zdravstveni programi, wellness storitve, športno-rekreativna ponudba, golf, zabavni večerni programi, casino, kongresne kapacitete, marina in Delikatesine restavracije z italijansko hrano “La Storia”.

Poleg vseh zgoraj navedenih storitev, Terme Čatež ponujajo tudi pestro celodnevno brezplačno animacijo, kjer profesionalni animatorji za goste organizirajo in izvajajo vrsto aktivnosti; od jutranje gimnastike, vodne aerobike, vodne odbojke, badmintona, kreativnih delavnic za najmlajše do večerne animacije za odrasle.

Vodni užitki 365 dni v letu

POLETNA TERMALNA RIVIERA v Čatežu je največji zunanji termalni bazenski kompleks v Sloveniji in širši okolici. Goste pričakujejo mogočne termalne vodne površine z 10 bazeni, ki se medsebojno razlikujejo po temperaturi, obliki in atraktivnostih in vabijo na kopanje od sredine aprila do začetka oktobra: bazen z whirlpooli, slapovi, vodometom, hitrim tokom in tobogani, bazen z valovi, olimpijski bazen, bazen z drčami, otroški bazeni, bazeni s podvodnimi masažnimi šobami, otroški vodni park z igrali, 360-metrska počasna reka in enkratni Gusarski otok – pravi vodni paradiž za užitke za mlade po letih in srcu.

To pa še ni vse! Glavni atrakciji, Gusarskemu otoku, so se v letošnjem letu pridružile številne novosti, s katerimi vas bomo zagotovo presenetili in vam pričarali nepozabne počitnice. Novi trojček toboganov! “Black-hole” s svetlobnimi efekti, mini kamikaza in absolutna novost na slovenskem trgu – “space bowl” z lijakastim iztekom! V kratkem pa še: zabaviščni park z bungee trampolini, bazenom z električnimi čolni in umetnim ledom, kjer boste lahko drsali tudi po največji vročini! 


Novi trojček toboganov za še bolj adernalinska doživetja!

Na več kot 1.800 m2 pokritih vodnih površin sta na voljo zabava in veselje za vse generacije v zimski Termalni rivieri. In ne pozabite na savne, ki so v zimskem času še kako pribljubljene. Savna park v Termah Čatež ponuja kar osem različnih savn, uživate pa lahko tudi v dveh ohlajevalnih ter dveh relaksacijskih bazenčkih in poskrbite za lepo obarvano polt v solariju.

Pestra ponudba vodnih užitkov Vas pričakuje tudi v Aquaparku hotela Žusterna v Kopru, največjem vodnem parku na Obali, kjer bo vaše malčke zabaval klovn Berni, glavna atrakcija hotela. Starši se bodo tam lahko razvajali v Wellness centru Justinopolis.

Oaza sprostitve 

Privoščite si sprostitev, po kateri vsi tako zelo hrepenimo in vstopite v nov svet popolne harmonije. Obiščite Terme Čatež, kjer se oddih in sprostitev ponujata na vsakem koraku.  V Centru zdravja in lepote v hotelu Terme v Termah Čatež ter v Wellness centru Justinopolis v hotelu Žusterna v Kopru bodo vaše želje in pričakovanja izpolnjena.

Kaj preizkusiti v izjemno pestri wellness ponudbi?

Posebnost ponudbe Term Čatež so rimsko-irske kopeli, ki povezujejo tradicijo dveh starodavnih evropskih kultur; staroirske in rimske. Te kopeli najdete v Sloveniji samo v Termah Čatež in v turističnem kompleksu Aquapark hotel Žusterna v Kopru.
Uživali boste v blagodejnih učinkih tople termalne vode ter zračnih in parnih kopelih, ki vas bodo pomirile in sprostile. Pričakale vas bodo prijazne hostese, ki vam bodo podale togo, v katero se boste ovili po “rimljansko” ter se podali na sproščujoče popotovanje v svet rimljanskih užitkov. V dveh urah vas bodo razvajali v finski savni in turški kopeli, pa v bazenih z mineralno obogateno vodo, kjer Vam lahko postrežejo s sadjem in šampanjcem. Sledila bo ročna masaža in piling celega telesa. Na koncu pa vas bodo hostese pospremile na 20-minutni počitek v relaksacijski prostor… Skratka, nepozabno in sproščujoče dveurno romantično popotovanje v dvoje v zdravilni svet sprostitve telesa in duha.

Priporočamo tudi “ayurvedo”, tradicionalno indijsko masažo, ki pooseblja filozofijo joge in celovitosti telesa, uma in zavesti. Skozi program “watsu” si  privoščite sprostitev v vodi in uživajte v celovitem individualnem pristopu. V sklopu “talasoterapije”  v Wellness centru Justinopolis v Kopru pa preizkusite eno izmed lepotilnih in obnovitevnih tehnik, pri katerih se poslužujejo toplih in hladnih oblog morskega blata, slanice in morske soli.

Biser Term Čatež zagotovo predstavlja zadnja investicija – Spa & Wellness center v novem hotelu Čatež. Čudovita prostorska zasnova in individualni pristop poosebljata posebno filozofijo, ki vas povzdigne v stanje neskončne vznesenosti in vas ponese daleč proč. Natančno premišljeni programi so namenjeni tako posameznikom kot tudi parom. V tretmaje vključujejo vrhunske izdelke priznanih kozmetičnih hiš, ki temeljijo na naravnih sestavinah kot so sol, zelišča, blato, glina, trava pašnikov, voda iz gorskih potokov in podobno, ki telo čistijo, hidratizirajo, učvrstijo, sproščajo, vračajo obrazu svežino, gladkost in mladostni izgled.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ljubitelji športa se lahko odločijo za igro tenisa, badmintona, squasha, s prijatelji pa lahko organizirate tudi pravo tekmovanje v bowlingu. Ob lepem vremenu se lahko sprehodite po savskem nasipu, povzpnete na bližnji Sveti Vid, kolesarjem so v okolici Term na voljo označene kolesarske poti. Mnoge razveseljuje potep po slikoviti okolici, obisk bližnjih vinskih kleti ali pa tudi zanimivih repnic na Bizeljskem.

Za petičnejše goste je v idiličnem okolju bližnjih Mokric organizirana tudi prava grajska večerja v Hotelu Golf grad Mokrice, predstavitvena ura golfa na enem najlepših igrišč v Sloveniji, pokušina vin v grajski kleti, in izleti po okolici in še in še…

Poleg novosti na poletni Termalni rivieri se nenehno dopolnjuje tudi ostala ponudba Term Čatež.

Novosti Term Čatež

V letu 2005 je v sklopu novega hotela Čatež*** vodstvo čatežkih TErm ponudilo gostom dva notranja in zunanji bazen ter novi Spa & Wellness center z individualno zasnovanimi storitvami in paketnimi programi (znesek celotne investicije je znašal 2,4 milijarde SIT, od tega so 40% nepovratnih sredstev pridobili iz skladov EU). Na področju zdravstva pa je, poleg novih zdravstvenih prostorov in vodnih površin, največja pridobitev aparat za izokinetično diagnostiko Biodex System 3 Pro. Gre za najsodobnejšo različico aparata za merjenje moči mišič in mišičnih skupin vseh sklepov v telesu.

V zaključni fazi pa je tudi obnova kompleksa Mokrice. Po zaključku obnove bo tako lokacija Mokric z novo, urejeno celostno podobo še privlačnejša. Depandansa Hotela Golf Grad Mokrice bo med drugim nudila dodatne možnosti namestitve ter poslovna in družabna srečanja v novi, sodobno opremljeni konferenčni dvorani. Projekt zajema tudi obnovo grajske kuhinje, grajske strehe in fasade. Znesek celotne investicije bo znašal nekaj več kot 600 milijonov SIT, za kar smo 40% nepovratnih sredstev pridobili iz skladov EU.

(!) AKTUALNI PROGRAMI TERM ČATEŽ

Vsem zvestim obiskovalcem v Termah Čatež ponujajo sedaj že tradicionalne 4-dnevne MINI POČITNICE, ki so idealna izbira za družine z otroki. Prvi otrok do 12. leta (v sobi z dvema odraslima) biva BREZPLAČNO! Izjemne ugodnosti tudi za bivanje drugega otroka! Te lahko preživite tako v hotelih v Čatežu, kot tudi v našem hotelu Žusterna v Kopru.

Oddih lahko preživite tudi v idiličnem okolju gradu Mokrice ali pa se odločite za počitnikovanje v apartmajskem naselju Term Čatež, v prijetnih družinskih hišicah v bližini Termalne riviere. Pripeljete se lahko tudi s svojim avtodomom ali postavite šotor.

V Termah Čatež se kopalna sezona nikoli ne konča in ob vsej pestrosti ponudbe, gostom zagotovo nikoli ni dolgčas – razlog več da preživite tudi zimske šolske počitnice ravno v Termah Čatež!

O teh in vseh ostalih zanimivih ponudbah Term Čatež povprašajte po telefonu 07/49-36-700 ali preko elektronske pošte: [email protected].


Sledite nam


RSS Ustavi se!