fbpx

NAJ KOPALIŠČE 2006: Terme Snovik, v osrčju Kamniških planin leži svet termalnih užitkov…

Novice

Terme Snovik, mlade Terme z okoli 500 m2 zunanjih in 500 m2 notranjih površin so začele nastajati že leta 1994, takrat komaj s t.i. pilotskim bazenom, v katerem so potekale analize vode in blagodejni učinki te na človeka. Da ima termalna voda v Termah Snovik blagodejne baneološke značilnosti in je primerna za pitje, rekreacijo in […]

Terme Snovik, mlade Terme z okoli 500 m2 zunanjih in 500 m2 notranjih površin so začele nastajati že leta 1994, takrat komaj s t.i. pilotskim bazenom, v katerem so potekale analize vode in blagodejni učinki te na človeka. Da ima termalna voda v Termah Snovik blagodejne baneološke značilnosti in je primerna za pitje, rekreacijo in v zdravstvene-terapevtske namene, so potrdile tudi desetletne izkušnje, ki dokazujejo zdravilne učinke pri zdravljenju želodčnih težav, kožnih bolezni in poškodb. Prof. dr. sci. Janez Kraševec, dr. med., profesor za baneologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani je dejal: “Naravna danost nam v Tuhinjski dolini nudi dokazano akratohomeotermalno zemeljskoalkalno vodo, ki jo lahko koristno uporabimo v rekreativne turistične namene, šport in nenazadnje ob ustreznih gradbenih in kadrovskih pogojih za rehabilitacijsko baneološke namene.”

Vse te naravne danosti v Termah Snovik, v osrčju Kamniških planin, s pridom izkoriščajo – Snovik je postal svet termalnih užitkov s celovito ponudbo kot se spodobi za konkurenco, kot jo na področju Term premore Slovenija. Bazeni, whirpooli, savne, solarij, masaže ter zdaj še apartmajsko naselje, so te najvišje ležeče Terme s 461 metri nadmorske višine, v Sloveniji dvignile med najboljše ponudnike rekreacije in rehabilitacije.

A ideje in načrti se širijo; v enem letu so v Termah Snovik uspešno zgradili povsem novo apartmajsko naselje, ki se bo do zadnje faze v letu 2007 dopolnil še s 15 novimi apartmaji in sobami, postavili pa so tudi novo vodno drčo. Zdaj Snovičani že kujejo načrte za postavitev dodatnega, delno zaprtega bazena, ki bi omogočal prehod iz notranjega v zunanji del ter s tem povezano pokrito teraso. Nekoliko si želijo obogatiti še wellness ponudbo in zgraditi fitness, da bodo njihovi gostje ob vseh aktivnostih, ki jih nudi okolica, imeli moč aktivno preživeti počitnice tudi pozimi. Avanturisti pa tokrat pozorneje prisluhnite, v Termah Snovik boste šli kaj kmalu laho tudi na senik! Kaj več o tem naj zaenkrat ostane še skrivnost…

Vse poletje pester animacijski program za otroke

Terme Snovik z okolico, ki nudi vrsto športnih aktivnosti pa so v tem času predvsem raj za šolarje, ki si bodo privoščili 5-7 dnevni oddih v okviru programov, ki so jim jih pripravili Tuhinjci v smislu zelo ugodnih najemnih apartmajskih pogojev.  Šole, ki tam preživljajo šolo v naravi imajo idealne pogoje za izlete v naravo, kjer lahko otroci združijo prijetno s koristnim. V letošnjem poletju bodo za otroke poskrbeli animatorji, sam animacijski program pa ne bo sestavljen le iz športnih aktivnosti kot so rolanje, igre na prostem ali kolesarjenje, temveč bo vaše otroke v oddih pospremil tudi tečaj angleščine, da bodo morda prav z več znanja in dobre volje, suvereno zakorakali v novo šolsko leto.

Za nekoliko starejše bodo v Termah Snovik poskrbeli z ogledom starega mestnega jedra, deležni bodo kolesarskih izletov po Tuhinjski dolini, vsako jutro pa se bodo budili ob vodni aerobiki. Vadba bo posebno prilagojena tudi za tiste, ki bi jim bil nasvet fizioterapevta koristen, ta bo namreč prisoten na vadbah v vodi.

4. tekmovanje v pripravi postrvi

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V Termah Snovik pa se prav kmalu obeta tudi “dogodek leta”, tekmovanje v pripravi postrvi, ki bo potekalo 17. junija 2006.

To bo že 4. zapored, k udeležbi na tekmovanje pa so vabljeni kuharji profesionalci, tako kot tisti ljubiteljski. Tekmovanje, ki se bo začelo ob 13. uri in končalo ob 18.30 uri, bo pospremil še pester zabavni program z aktivnostmi kot so družabne igre, lov na lisico, streljanje z lokom, predstavitvijo mladih tabornikov in skavtom, postavitvijo indijanskega šotora za otroke ter seveda ob koncu, koncertom nekdanje “Foxice” Tanje Žagar. Na prireditvi se bodo predstavili z vzroci vin tudi znani slovenski vinarji, seveda pa vas čaka predvsem – kaj drugega – kot dobra postrv!

V Termah Snovik si želijo, da bi dogodek obiskalo čim več ljudi, s tem pa bi imeli moč videti, da je gibanje v naravi in uživanje v Termalni vodi Term Snovik, zdrav in zabaven način življenja. Mi smo prepričani, da bodo marsikaterega od vas tudi prepričali!


Sledite nam


RSS Ustavi se!