fbpx

Najbolj prijazno mesto na svetu

Novice

Čeprav prenaseljen in nevaren, je Rio de Janeiro najbolj prijazno mesto na svetu. Sledijo San Jose, Costa Rica in Madrid. Tako ugotavlja Robert Levine iz kalifornijske državne univerze v Fresnu, ki je skupaj s skupino socialnih psihologov opravil šestletno študijo, katera je zajela 23 držav. Raziskovali so pripravljenost prebivalcev pomagati tujcu in opazili, da so […]

Čeprav prenaseljen in nevaren, je Rio de Janeiro najbolj prijazno mesto na svetu. Sledijo San Jose, Costa Rica in Madrid.

Tako ugotavlja Robert Levine iz kalifornijske državne univerze v Fresnu, ki je skupaj s skupino socialnih psihologov opravil šestletno študijo, katera je zajela 23 držav. Raziskovali so pripravljenost prebivalcev pomagati tujcu in opazili, da so na vrhu mesta iz Latinske Amerike, kjer so družabni odnosi zelo cenjeni. Najmanj verjetno boste dobili pomoč od domačinov v Kuala Lumpurju, New Yorku, Singapurju in Amsterdamu. Vse se nazadnje izvede na besedo simpatico, ki v Braziliji označuje prijaznega in odprtega človeka. V Riu je očitno takih veliko.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!