fbpx

Najboljši svetovni kajakaši na reki Soči

Novice

Drugi vikend v juniju je na Kobariškem minil v znamenju športa, ki je v dolino Soče privabil številne tekmovalce – v treh dneh doživeli vse, kar nam svet kajakaštva lahko ponudi. Odlična priložnost za testiranje najboljših na svojem področju Aktivni predstavniki doline Soče nam lahko ponudijo marsikaj. Tokrat se je spet odlično izkazala ekipa Positive […]

Drugi vikend v juniju je na Kobariškem minil v znamenju športa, ki je v dolino Soče privabil številne tekmovalce – v treh dneh doživeli vse, kar nam svet kajakaštva lahko ponudi.


Odlična priložnost za testiranje najboljših na svojem področju

Aktivni predstavniki doline Soče nam lahko ponudijo marsikaj. Tokrat se je spet odlično izkazala ekipa Positive Sport, ki je v Kobaridu organizirala nepozabno športno zabavo. Začelo se je že v četrtek, 30. maja, ko je na povabilo omenjene ekipe proizvajalec kajakov Pyranha na Kobariško pripeljal najnovejše modele kajakov in kajakaškim navdušencem omogočil njihova testiranja vse do sobote. Poleg kajakov je bilo mogoče testirati tudi vrhunska vesla domačega proizvajalca Ophion Paddles in opremo enega vodilnih proizvajalcev na tem športnem področju, Sandiline. To je bila torej odlična priložnost za vse, ki so s kajakaštvom tako ali drugače povezani, pa tudi za tiste, ki morda še bodo.

Ogrevanje

Kobariški kajakaški dnevi so privabili mnoge navdušence tega vodnega športa. Kajakaši pod imenom Pyranha Team Van so izkoristili dobre pogoje in v soboto preveslali slap Mali Kozjak ter tako naredili prvi spust na tem slapu.

Spektakularna tekma v soju žarometov

V soboto zvečer smo dočakali največji dogodek te športne prireditve, kajakaško tekmo. Na brzicah reke Soče pod Kampom Koren se je ob 20.30 začel kajak kros. Na start se je podalo kar 41/45 tekmovalcev iz različnih koncev sveta, med njimi tudi štiri dekleta. Priča smo bili spektakularnim skokom s startne rampe, od koder so se podali štirje kajakaši naenkrat in s tem prikazali pravo borbo za obstanek. Gledalci in navijači smo kajakaše lahko spremljali ob progi, ki je bila osvetljena z žarometi, kar je že tako čudoviti Soči prineslo dodaten blišč. Na koncu smo dobili dva zmagovalca; Ajda Novak je slavila med dekleti, Matej Poljanec pa med fanti. Zahvaljujoč proizvajalcu vesel OPHION je zmagovalec domov odnesel veslo. Na svoj račun so prišli tudi ostali tekmovalci, za kar gre velika zahvala podjetju SANDILINE, ki je podarilo praktične nagrade za prav vse tekmovalce. Žreb pa je nazadnje odločil tudi novega lastnika kajaka Pyranha Jed.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Šport je pozitiva

Odlični tekmi je sledila zabava, ki je odražala dobro razpoloženje vseh udeležencev minulih športnih dogodkov. Zahvaljujoč podjetju SIT GO d.o.o., ki je organizatorjem olajšalo izpeljavo dogodka, in Kampu Koren, ki je ponudil svoj prostor in storitve, je kot zaključek uspešnih dni potekala še dolgo v noč.

Za nami je tako še en odličen športni dogodek v dolini Soče in odlična napoved septembrske Soče Outdoor Festivala. Želimo si, da je bil le eden izmed mnogih.


Sledite nam


RSS Ustavi se!