fbpx

Vabljeni na prvi najdaljši spust po jekleni žici v Sloveniji

Novice

Če razmišlajte kam na izlet čez vikend in bi želeli pri tem izkusiti nekaj novega, je tu za vas prava priložnost. V soboto, 8. 6. 2013 ste  namreč vabljeni na otvoritev 915 m dolgega spusta v Pustolovski park Geoss. Pri tem bo en spust za obiskovalce brezplačen. Gre za edinstveno doživetje, saj hitrost pri spustu […]

Če razmišlajte kam na izlet čez vikend in bi želeli pri tem izkusiti nekaj novega, je tu za vas prava priložnost. V soboto, 8. 6. 2013 ste  namreč vabljeni na otvoritev 915 m dolgega spusta v Pustolovski park Geoss. Pri tem bo en spust za obiskovalce brezplačen.

Gre za edinstveno doživetje, saj hitrost pri spustu doseže 60 km/h na višini 25 m nad tlemi. Pri tem se odpirajo razgledi na okoliške vasi in hribe, pa tudi na Kamniške Alpe v daljavi. Poleg občutka letenja med krošnjami dreves spust omogoča tudi čisto drugačen pogled na okolico.

Flying fox-a je sestavljen iz treh delov. Prvi je dolg 390 m, drugi ima 490 m, potovanje po zraku pa se zaključi na 35 m dolgem spustu. Jeklena žica povezuje en del doline z drugim in predstavlja najdaljši enkratni spust po jekleni žici v Sloveniji (490 m) in najdaljši spust v Srcu Slovenije (915 m). Obiskovalci Pustolovskega parka Geoss bodo to soboto med 10. in 18. uro nov flying fox lahko enkrat preizkusili brezplačno, sicer pa bo cena spusta 30 EUR.

Pustolovski park Geoss se nahaja v vasi Slivna v neposredni bližini znamenitega Geometričnega središča Slovenije. Poleg novosti, orjaškega flying fox-a, park obiskovalcem ponuja tudi 3-4 urno pustolovščino med krošnjami dreves na petih trasah različnih težavnostnih stopenj s kar 72 plezalnimi elementi. Najlažja trasa je primerna za otroke od četrtega leta starosti dalje, najtežjo traso pa premagajo samo najbolj pogumni in spretni.

Izgradnja Pustolovskega parka Geoss je bila podprta s strani LAS Srce Slovenije, ki ga upravlja Razvojni center Srca Slovenije. Srce Slovenije povezuje turistične, podjetniške in okoljske potenciale zaokroženega območja v osrčju Republike Slovenije. Več na www.srce-slovenije.si.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Več informacij:
Živa Lopatič, 041 352 075, [email protected]
Miloš Kimovec, [email protected]
Spletna stran: www.pustolovski-park-geoss.si
Facebook stran: www.facebook.com/pustolovskiparkgeoss


Sledite nam


RSS Ustavi se!