fbpx

Najlepše evropske plaže: Korzika

Obale, Potovanja

Kristalno čisto morje, dolge peščene plaže, majhni samotni zalivi in divje skalovje. Na Korziki živi okoli 260.000 ljudi, od tega skoraj polovica v glavnem mestu Ajaco, na jugu otoka.

Klima se zelo razlikuje med področjem hribovite notranjosti in obalo. 300 kilometrov plaž vsako poletje privabi veliko turistov.

Najprivlačnejša področja za bolj in manj izkušene potapljače so Valinco Golf, Vigari in otočki Bruzi in Porto Vecchio ter Cap Corse na zahodni strani Korzike.

“Izbira cilja je odlična, kampi so urejeni in cenejši kot v Italiji, skoraj povsod pa prideš skozi tudi z italjanščino ali celo angleščino. Na Korziki sicer govorijo Korziščino, jezik, ki je mešanica Italjanščine in Francoščine. Tudi smerokazi so zato skoraj vsi dvojezični (Francoski in Korziški). Glede na to, da boste z malim otrokom, mislim, da bo najbolj primeren JV del otoka, med krajema Bonifacio in Porto Vecchio. Splača se pa pogledati celo Korziko, še posebej pa notranjost. 14 dni je dovolj, da obredete celoten otok. Tudi ceste zadnjih nekaj let niso več čisto takšne kot slovijo: sploh glavne prometnice med severom in jugom so široke in tekoče prevozne, med tem ko se ponekod, še posebej na severu, še vedno najdejo tudi ozke in prepadne. “

Niko::trvKorzika -avgusta

Tretjina otoka je naravni park, kjer ljubitelji narave najdejo okoli 80 endemičnih rastlin. Notranjost otoka privablja predvsem planince in gorske kolesarje.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!