fbpx

Najlepše evropske plaže: Korzika

Obale, Potovanja

Kristalno čisto morje, dolge peščene plaže, majhni samotni zalivi in divje skalovje. Na Korziki živi okoli 260.000 ljudi, od tega skoraj polovica v glavnem mestu Ajaco, na jugu otoka.

Klima se zelo razlikuje med področjem hribovite notranjosti in obalo. 300 kilometrov plaž vsako poletje privabi veliko turistov.

Najprivlačnejša področja za bolj in manj izkušene potapljače so Valinco Golf, Vigari in otočki Bruzi in Porto Vecchio ter Cap Corse na zahodni strani Korzike.

“Izbira cilja je odlična, kampi so urejeni in cenejši kot v Italiji, skoraj povsod pa prideš skozi tudi z italjanščino ali celo angleščino. Na Korziki sicer govorijo Korziščino, jezik, ki je mešanica Italjanščine in Francoščine. Tudi smerokazi so zato skoraj vsi dvojezični (Francoski in Korziški). Glede na to, da boste z malim otrokom, mislim, da bo najbolj primeren JV del otoka, med krajema Bonifacio in Porto Vecchio. Splača se pa pogledati celo Korziko, še posebej pa notranjost. 14 dni je dovolj, da obredete celoten otok. Tudi ceste zadnjih nekaj let niso več čisto takšne kot slovijo: sploh glavne prometnice med severom in jugom so široke in tekoče prevozne, med tem ko se ponekod, še posebej na severu, še vedno najdejo tudi ozke in prepadne. “

Niko::trvKorzika -avgusta

Tretjina otoka je naravni park, kjer ljubitelji narave najdejo okoli 80 endemičnih rastlin. Notranjost otoka privablja predvsem planince in gorske kolesarje.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]