fbpx

Najlepše evropske plaže: Portugalska obala

Potovanja

Prijetne počitnice lahko preživite tudi na Azorih, arhipelagu v severnem Atlantiku, ki zajema devet otokov.

Poleti turiste na Portugalsko privabljajo predvsem plaže na obali Algarve, na Costi Verde zeleni obali, Costi de Prate srebrni obali, Costi de Lizbona ter plaže na otoku Madeira in Azorih.

Izjemne plaže na južnem predelu obale Algarve obiskujejo turisti iz vsega sveta. Če se želite izogniti masovnemu turizmu, lahko izberete slikovite ribiške vasice, če pa imate raje zabavo, izberite hotel v mestu Faro, Portimao ali Vilamoura, kjer so tudi luksuzna golf igrišča. Costa Verde je najbolj zeleni predel Portugalske, kjer tudi največ dežuje. Turiste tukaj očara predvsem prostrana atlantska obala in čiste plaže. Costa de Prate je zgodovinski predel dežele s popolnoma samotnimi plažami in ribiškimi vasicami, kjer obiskovalci lahko občutijo utrip pristnega ribiškega življenja.

Costa de Lizbona leži pred glavnim mestom, ki je hkrati tudi najbolj obiskano mesto Portugalske. Le nekaj kilometrov iz mesta se razprostirajo peščene plaže in ribiška mesteca kot je naprimer znameniti Sesimbra. Otok Madeira, ki ga imenujejo tudi vrt Atlantika turiste privablja čez celo leto. Prijetne počitnice lahko preživite tudi na Azorih, arhipelagu v severnem Atlantiku, ki zajema devet otokov.

Forum Popotniški nasveti: Portugalska


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.