fbpx

Najlepše evropske plaže: Portugalska obala

Potovanja

Prijetne počitnice lahko preživite tudi na Azorih, arhipelagu v severnem Atlantiku, ki zajema devet otokov.

Poleti turiste na Portugalsko privabljajo predvsem plaže na obali Algarve, na Costi Verde zeleni obali, Costi de Prate srebrni obali, Costi de Lizbona ter plaže na otoku Madeira in Azorih.

Izjemne plaže na južnem predelu obale Algarve obiskujejo turisti iz vsega sveta. Če se želite izogniti masovnemu turizmu, lahko izberete slikovite ribiške vasice, če pa imate raje zabavo, izberite hotel v mestu Faro, Portimao ali Vilamoura, kjer so tudi luksuzna golf igrišča. Costa Verde je najbolj zeleni predel Portugalske, kjer tudi največ dežuje. Turiste tukaj očara predvsem prostrana atlantska obala in čiste plaže. Costa de Prate je zgodovinski predel dežele s popolnoma samotnimi plažami in ribiškimi vasicami, kjer obiskovalci lahko občutijo utrip pristnega ribiškega življenja.

Costa de Lizbona leži pred glavnim mestom, ki je hkrati tudi najbolj obiskano mesto Portugalske. Le nekaj kilometrov iz mesta se razprostirajo peščene plaže in ribiška mesteca kot je naprimer znameniti Sesimbra. Otok Madeira, ki ga imenujejo tudi vrt Atlantika turiste privablja čez celo leto. Prijetne počitnice lahko preživite tudi na Azorih, arhipelagu v severnem Atlantiku, ki zajema devet otokov.

Forum Popotniški nasveti: Portugalska

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!