fbpx

Največje Nebeško svetišče

Novice

Stari Kitajci so častili zelo veliko božanstev in dobrih duhov, toda največ sta jim pomenila dva: Čang Ti, bog neba ali višav, in Heu Tu, bog sonca in zemlje.

Cesar Jong Lo je leta 1420 naročil sezidati v čast boga sonca Nebeško svetišče, ki ga je v 18. stoletju obnovil Kien Long. To je predvsem zunanji oltar s terasami. Sem so vsako leto ob zimskem sončnem obratu prihajali cesarji žrtvovat Čang Tiju, da bi jim dovolil vladati (da bi dobili božje pooblastilo) in da bi bili vredni naslova “nebeški sin”.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!