fbpx

Največje Nebeško svetišče

Novice

Stari Kitajci so častili zelo veliko božanstev in dobrih duhov, toda največ sta jim pomenila dva: Čang Ti, bog neba ali višav, in Heu Tu, bog sonca in zemlje.

Cesar Jong Lo je leta 1420 naročil sezidati v čast boga sonca Nebeško svetišče, ki ga je v 18. stoletju obnovil Kien Long. To je predvsem zunanji oltar s terasami. Sem so vsako leto ob zimskem sončnem obratu prihajali cesarji žrtvovat Čang Tiju, da bi jim dovolil vladati (da bi dobili božje pooblastilo) in da bi bili vredni naslova “nebeški sin”.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.