fbpx

Največje podzemeljske jame na svetu

Novice

Največje in najznamenitejše podzemne jame na svetu se nahajajo v ZDA. Ena izmed njih je Mamutska jama v Kentuckyju, ki je dolga “samo” 48 kilometrov, po njenih stranskih rovih pa lahko prepotuješ kar 240 kilometrov. Sem radi zahajajo jamarji – amaterji, pa tudi turisti. Zanima jih nacionalni park, ki varuje tako površino zemlje kot podzemlje. […]

Največje in najznamenitejše podzemne jame na svetu se nahajajo v ZDA. Ena izmed njih je Mamutska jama v Kentuckyju, ki je dolga “samo” 48 kilometrov, po njenih stranskih rovih pa lahko prepotuješ kar 240 kilometrov.

Sem radi zahajajo jamarji – amaterji, pa tudi turisti. Zanima jih nacionalni park, ki varuje tako površino zemlje kot podzemlje. Jamo je odkril leta 1799 neki lovec, ki je zasledoval medveda. Ni vedel, da ima to podzemlje pet nadstropij in štiristo različnih hodnikov. Posebno privlačna je Dvorana ubranosti: če s prstom potrkaš po nekaterih stalaktitih, izvabiš iz njih harmonične zvoke, ki odmevajo pod svodi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.