fbpx

Narodni park Kornati

Novice

Narodni park Kornati so eden izmed sedmih hrvaških narodnih parkov. Urejenost in pravila igre v njih so zgledno urejena. Je posledica dolgoletne prakse in številnih investicij hrvaškega turizma. Za obisk parka je potreben le kratek skok z Jadranske magistrale. Večina obiskovalcev si za izhodišče izbere mesto Zadar oziroma otok Murter Za vstop v narodni park […]

Narodni park Kornati so eden izmed sedmih hrvaških narodnih parkov. Urejenost in pravila igre v njih so zgledno urejena. Je posledica dolgoletne prakse in številnih investicij hrvaškega turizma.

Za obisk parka je potreben le kratek skok z Jadranske magistrale. Večina obiskovalcev si za izhodišče izbere mesto Zadar oziroma otok Murter Za vstop v narodni park je potrebna vstopnica, ki stane 50 hrvaških kun. Dnevno.

Podrobnejše informacije se da dobiti v Upravi narodnega parka Kornati, Butina 2, 22243 Murter, telefonska in fax številka 00385 22 434 662. Ti so tudi pristojni za izdajo dovolnic za Športni ribolov, sidranje in druge aktivnosti. Čas obiska: Pravzaprav od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Le pozimi zna biti srednji Jadran vetrovna, hladna in neprijazna pokrajina. Turistične ladjice za ogled narodnega parka potrebujejo cel dan. Za prave ljubitelji pa začetka in konca pravzaprav ni. Zemljevid: Severna Dalmacija 1:100.000, številni zemljevidi parka po turističnih agencijah ter številne avtokarte.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!