fbpx

Rečna križarjenja: Severna Amerika in Aljaska

Novice

Enajst dni na ladji med Seattlom, Washingtonom in Juneaujem na Aljaski. Prav gotovo poseben užitek za ljubitelje nenavadnih doživetij in lepote severnih obzorij. Doživeli boste jezera, s snegom pokrite planine, mikavna obličja obalnih mest in nenazadnje skrivnost Aljaske. Vendar morate za vse to najprej odleteti v Ameriko v Seattle, kjer se vkrcate in prvi dan […]

Enajst dni na ladji med Seattlom, Washingtonom in Juneaujem na Aljaski. Prav gotovo poseben užitek za ljubitelje nenavadnih doživetij in lepote severnih obzorij.

Doživeli boste jezera, s snegom pokrite planine, mikavna obličja obalnih mest in nenazadnje skrivnost Aljaske. Vendar morate za vse to najprej odleteti v Ameriko v Seattle, kjer se vkrcate in prvi dan plujete po tamkajšnjih jezerih, vključno z jezerom Washington. Zvečer imate možnost oditi na obalo ali pa posedati na palubi in od daleč opazovati lučke mesta. Zjutraj odplujete v notranji Viktoriin zaliv, od koder se vidijo mestne znamenitosti, kot so Kraljevi muzej britanske Kolumbije in ga kasneje lahko tudi obiščete. V Vancouvru si ogledate Mestni akvarij in znameniti Stanly park. Ko že kakšen peti dan plujete po kot Američani imenujejo “Inside Passage”, vam vodič sproti razlaga zanimivo zgodovino ljudstev Haida, Tlingit, Tsimshian in Kwakiutl. V Ketchikanu si lahko ogledate gozdarski šov (Lumberjack show) ali pa “Totem Heritage Center”. Tako se skozi vso pot nadaljujejo zanimivi prizori narave in kulturne dediščine. Enajstega dne se v Jeaunoju na Aljaski tudi izkrcate.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!