fbpx

Nekaj milijonov in košček Italije bo lahko vaš

Novice

Potem ko je Grčija zanikala, da bo prodajala svoje otoke, se je takšna ideja pojavila v Italiji. Torej, bi si kdo omislili košček obale Sardinije ali zgodovinsko palačo v Rimu? Italijanska Agenzia del Demanio, vladna agencija, ki bdi nad “narodnim bogastvom”, je sporočila, da bo mnoge nepremičnine in koščke zemlje najprej ponudila krajevnim ali regionalnim […]

Potem ko je Grčija zanikala, da bo prodajala svoje otoke, se je takšna ideja pojavila v Italiji. Torej, bi si kdo omislili košček obale Sardinije ali zgodovinsko palačo v Rimu?

Italijanska Agenzia del Demanio, vladna agencija, ki bdi nad “narodnim bogastvom”, je sporočila, da bo mnoge nepremičnine in koščke zemlje najprej ponudila krajevnim ali regionalnim svetom, ki bodo nato ozemlje lahko prodali prek spleta.

“Celoten seznam stvari, ki bodo na voljo, še oblikujemo, načrtujemo pa, da ga bomo objavili konec julija. Na koncu se bodo pokrajinske vlade odločile, kaj z zgradbo ali zemljo storiti, a jasno je, da bi takšna prodaja premoženja krepko pripomogla k zmanjšanju državnega dolga, pomagala pa bi tudi pokrajinam, da bi se izkopale iz rdečih številk,” so sporočili iz agencije.

 


Foto: Thinkstock

In seznam stvari, ki bi bile na voljo, da preidejo v zasebne roke, je res dolg in zanimiv. Na njem naj bi bilo namreč več kot 9.000 zgradb, palač, plaž, otokov in trdnjav, katerih skupna vrednost naj bi znašala več kot tri milijarde evrov…..

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!