fbpx

Nemški poslovnež – s kakovostjo nad konkurenco

Novice

Poslovanje v Nemčiji ima močno tradicijo, ki sega daleč nazaj v čas srednjeveške trgovine in cehov. Kot najmočnejša trgovska sila Evrope je razvila zelo učinkovit način poslovnega mišljenja. Nemci so znani po svoji natančnosti, delavnosti in zanesljivosti, a to ni dovolj za pot do uspeha. Nam malo znan je njihov način konkuriranja. Tekmovanje med podjetji […]

Poslovanje v Nemčiji ima močno tradicijo, ki sega daleč nazaj v čas srednjeveške trgovine in cehov. Kot najmočnejša trgovska sila Evrope je razvila zelo učinkovit način poslovnega mišljenja. Nemci so znani po svoji natančnosti, delavnosti in zanesljivosti, a to ni dovolj za pot do uspeha.

Nam malo znan je njihov način konkuriranja. Tekmovanje med podjetji je sicer trdo, nikakor pa ni drugemu škodljivo. Raje kot za prevzem trga se odločijo za delitev trga in odkrivanje in osvajanje določenih niš. Konkuriranje z nižjimi cenamini vredno njihove časti. Nemška podjetja privabljajo stranke z izboljšanjem kakovosti izdelka in storitev na način: dober izdelek se sam prodaja. Vsi zaposleni so osredotočeni na kakovost izdelka in zadovoljne stranke. Kljub dolgi trgovski tradiciji pa se management le počasi ustaljuje. Status posebne vede so mu priznali šele pred dvema desetletjema, pred tem so v Nemčiji organizirali le posamezne tečaje managerskih tehnik vodenja podjetja. Tradicionalni Nemci, ki se težko navadijo na novosti, so bili tudi na tem področju sprva skeptični. Po njihovem bi management lahko prinesel le sebičnost, nelojalnost, birokratizacijo, kratkoročno mišljenje in premalo pozornosti kvalitetni proizvodnji. Seveda pa so bile spremembe nujne, tako se je v Nemčiji razvil management, ki je ohranil neke tradicionalne nemške vrednote in se nekoliko razlikuje od ameriškega, takšnega, ki se je uveljavil tudi pri nas.

Nemškega managerja ne zanima le finančno poročilo, ampak celotna proizvodnja, od začetne stopnje izdelka do končne. Če hočete uspešno poslovati z Nemci, morate prevzeti njihove vrednote. Dobro se pripravite na prezentacijo in natančno predstavite izdelek ali storitev. Nemci vas bodo povprašali o najmanjših podrobnostih. Če se jim vaša ponudba ne bo zdela zanimiva, vas bodo odkrito odklonili, tudi vi se izražajte jasno, sprenevedanje lahko na koncu privede do nerodnih nesporazumov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!