fbpx

Velika železniška maketa na ogled na Ljubljanskem gradu

Novice

V Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu bo od 11. decembra od 17.00, ko so jo slovesno odprli za javnost, razstavljena velika železniška maketa, ki bo poleg železniških prog, po katerih bo vozilo več vrst vlakovnih kompozicij, prikazovala tudi posebnosti slovenske pokrajine. Maketa bo na ogled do 4. januarja. Maketa je izdelana zelo podrobno in ponuja […]

V Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu bo od 11. decembra od 17.00, ko so jo slovesno odprli za javnost, razstavljena velika železniška maketa, ki bo poleg železniških prog, po katerih bo vozilo več vrst vlakovnih kompozicij, prikazovala tudi posebnosti slovenske pokrajine.

Maketa bo na ogled do 4. januarja. Maketa je izdelana zelo podrobno in ponuja natančen vpogled v značilnosti slovenske kulturne in stavbne dediščine. Obiskovalci si bodo lahko med ostalim ogledali, kako so živeli mostiščarji na Ljubljanskem barju, pridelavo oglja v slovenskih gozdovih, delovanje vodne žage, čebelnjake, istrsko hišo, gorenjsko hišo, grad in še vrsto drugih zanimivosti. Postavitev makete sta omogočila Staro ljubljansko društvo in Festival Ljubljana.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!