fbpx

Nevarni krokodili

Novice

Gozdni čuvaji na severu Avstralije opozarjajo lovce na spominke, naj ne odnašajo s seboj tabel, ki opozarjajo na slanovodne krokodile. Poziv je bil toliko bolj potreben, ker se ljudje težko uprejo čisto novim opozorilnim tablam, kakršne so prav pred kratkim postavili v okolici mesta Mackay na severu države Queensland. Če taka tabla izgine, traja nekaj […]

Gozdni čuvaji na severu Avstralije opozarjajo lovce na spominke, naj ne odnašajo s seboj tabel, ki opozarjajo na slanovodne krokodile.

Poziv je bil toliko bolj potreben, ker se ljudje težko uprejo čisto novim opozorilnim tablam, kakršne so prav pred kratkim postavili v okolici mesta Mackay na severu države Queensland. Če taka tabla izgine, traja nekaj dni, da postavijo novo, v tem času pa so turisti v nevarnosti, saj se ne zavedajo, da so v bližini nevarne živali. Pred kratkim je ravno zato neko žensko ugriznil manjši krokodil, ko je sedela na rečnem bregu ob reki blizu mesta Darwin. Znani pa so tudi smrtni primeri ob napadih tudi več kot 4 metre dolgih krokodilov. Opozorilne table na katerih je krokodil z odprtimi usti in opozorilo v več jezikih velikokrat končajo kot okras ob domačem bazenu kake avstralske hiše.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!