fbpx

Nevarni krokodili

Novice

Gozdni čuvaji na severu Avstralije opozarjajo lovce na spominke, naj ne odnašajo s seboj tabel, ki opozarjajo na slanovodne krokodile. Poziv je bil toliko bolj potreben, ker se ljudje težko uprejo čisto novim opozorilnim tablam, kakršne so prav pred kratkim postavili v okolici mesta Mackay na severu države Queensland. Če taka tabla izgine, traja nekaj […]

Gozdni čuvaji na severu Avstralije opozarjajo lovce na spominke, naj ne odnašajo s seboj tabel, ki opozarjajo na slanovodne krokodile.

Poziv je bil toliko bolj potreben, ker se ljudje težko uprejo čisto novim opozorilnim tablam, kakršne so prav pred kratkim postavili v okolici mesta Mackay na severu države Queensland. Če taka tabla izgine, traja nekaj dni, da postavijo novo, v tem času pa so turisti v nevarnosti, saj se ne zavedajo, da so v bližini nevarne živali. Pred kratkim je ravno zato neko žensko ugriznil manjši krokodil, ko je sedela na rečnem bregu ob reki blizu mesta Darwin. Znani pa so tudi smrtni primeri ob napadih tudi več kot 4 metre dolgih krokodilov. Opozorilne table na katerih je krokodil z odprtimi usti in opozorilo v več jezikih velikokrat končajo kot okras ob domačem bazenu kake avstralske hiše.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!