fbpx

Nočitev v templju na japonski sveti gori

Novice

900 metrov visoki Koyasan, južno od Osake, je eden izmed najpomembnejših svetih krajev na Japonskem. Pred okoli 1200 leti je tukaj duhovnik Kukai pričel razširjati budistično vero shingon. Poleg shintoisma je shingon, imenovan tudi mantra budizem, najpomembneja verska usmeritev na Japonskem. Od več kot 100 shingon templjev jih je okoli polovica kot hostlov ( Shukubo […]

900 metrov visoki Koyasan, južno od Osake, je eden izmed najpomembnejših svetih krajev na Japonskem. Pred okoli 1200 leti je tukaj duhovnik Kukai pričel razširjati budistično vero shingon.

Poleg shintoisma je shingon, imenovan tudi mantra budizem, najpomembneja verska usmeritev na Japonskem. Od več kot 100 shingon templjev jih je okoli polovica kot hostlov ( Shukubo ) in so namenjeni ljudem, ki ičejo meditativno tišino in dobro hrano. Za preračunano okoli 66 evrov na noč dobi poleg zajtrka in večerje še dober vpogled v življenje menihov in lahko na primer prisostvuje tudi pri jutranjih molitvah. Posebno doživetje so obroki, saj imajo lastno Koyasan kuhinjo, imenovano Shojinryori. Jedi so zahtevno pripravljene in umetniško oblikovane.

Info: jnto.go.jp.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.