fbpx

Nočitev v templju na japonski sveti gori

Novice

900 metrov visoki Koyasan, južno od Osake, je eden izmed najpomembnejših svetih krajev na Japonskem. Pred okoli 1200 leti je tukaj duhovnik Kukai pričel razširjati budistično vero shingon. Poleg shintoisma je shingon, imenovan tudi mantra budizem, najpomembneja verska usmeritev na Japonskem. Od več kot 100 shingon templjev jih je okoli polovica kot hostlov ( Shukubo […]

900 metrov visoki Koyasan, južno od Osake, je eden izmed najpomembnejših svetih krajev na Japonskem. Pred okoli 1200 leti je tukaj duhovnik Kukai pričel razširjati budistično vero shingon.

Poleg shintoisma je shingon, imenovan tudi mantra budizem, najpomembneja verska usmeritev na Japonskem. Od več kot 100 shingon templjev jih je okoli polovica kot hostlov ( Shukubo ) in so namenjeni ljudem, ki ičejo meditativno tišino in dobro hrano. Za preračunano okoli 66 evrov na noč dobi poleg zajtrka in večerje še dober vpogled v življenje menihov in lahko na primer prisostvuje tudi pri jutranjih molitvah. Posebno doživetje so obroki, saj imajo lastno Koyasan kuhinjo, imenovano Shojinryori. Jedi so zahtevno pripravljene in umetniško oblikovane.

Info: jnto.go.jp.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!