fbpx

Nova čarterska povezava med Veliko Britanijo in Slovenijo

Novice

V tem tednu je bila vzpostavljena čarterska letalska povezava britanskega organizatorja potovanj Inghams. Gre za prvi tovrstni projekt s strani britanske turistične industrije po daljšem časovnem obdobju. Čarter letalski leti bodo potekali enkrat tedensko med londonskim letališčem Gatwick in letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. Čarterska povezava bo vzpostavljena v podaljšani letni sezoni – od maja do […]

V tem tednu je bila vzpostavljena čarterska letalska povezava britanskega organizatorja potovanj Inghams.

Gre za prvi tovrstni projekt s strani britanske turistične industrije po daljšem časovnem obdobju. Čarter letalski leti bodo potekali enkrat tedensko med londonskim letališčem Gatwick in letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana.

Čarterska povezava bo vzpostavljena v podaljšani letni sezoni – od maja do septembra 2013. Glede na dosedanje rezervacije organizatorji ocenjujejo je bila odločitev za vzpostavitev te čarter letalske linije dobra in v primeru nadaljevanja uspešnosti linije namerava Inghams nadaljevati s čarterskimi poleti v Slovenijo tudi v prihodnje.

Naj še omenimo, da je prav britanski trg za Slovenijo izrazito odvisen od letalskih povezav, zato bi bilo za zagotovitev ponovnega pozitivnega trenda obiska s tega drugega največjega evropskega emitivnega trga potrebno povečati število neposrednih letalskih povezav tudi iz ostalih letališč izven Londona.

VIR: SPIRIT Slovenija

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!