fbpx

Novo čudo iz arabskega sveta – Capital Gate

Novice

Glas o stolpu iz Pise je segel v deveto vas zaradi nagiba, ki znaša štiri stopinje. Zdaj lahko nanj mirno pozabite – kje drugje kot v Abu Dabiju je zrasel najbolj nagnjen stolp na svetu. Zapomnite si ime Capital Gate. Tako so namreč v bogatem emiratu v Združenih arabskih emiratih poimenovali novo arhitekturno “čudo”, ki […]

Glas o stolpu iz Pise je segel v deveto vas zaradi nagiba, ki znaša štiri stopinje. Zdaj lahko nanj mirno pozabite – kje drugje kot v Abu Dabiju je zrasel najbolj nagnjen stolp na svetu.

Zapomnite si ime Capital Gate. Tako so namreč v bogatem emiratu v Združenih arabskih emiratih poimenovali novo arhitekturno “čudo”, ki bo zagotovo zaslovelo po vsem svetu. Stavba – čeprav bo dokončana šele konec leta, je že pridobila potrdilo s sedeža Guinnessove knjige, da gre za “najbolj nagnjeni stolp na svetu, ki je delo človeških rok”.

Foto: Spletna stran zgradbe

Visok je 160 metrov

Stolp se namreč proti zahodu nagiba kar za 18 stopinj, kar je skoraj petkrat toliko kot znamenita stavba v Pisi. Capital Gate je visok 160 metrov in ima 35 nadstropij, načrt zanj pa je naredilo arhitekturno podjetje iz sosednjega Dubaja. Kako so nenavadni stolp zgradili? Do 12. nadstropja so plošče nanizane pravilno oziroma navpično druga na drugo, od tam naprej pa je “reda” konec, saj je razlika med ploščami med tri do 14 centimetrov….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.