fbpx

Obisk Prekmurja

Potovanja

Preverite, kaj lahko doživite v Prekmurju.

# Bukovniško jezero

Bukovniško jezero leži na jugovzhodnem delu Goričkega in velja za enega lepših naravnih znamenitosti v Sloveniji. V bukovskem gozdu v njegovi bližini se nahaja 26 energijskih točk, namenjenih zdravljenju različnih bolezni. Tam najdemo tudi kapelo in zdravilni studenec svetega Vida, kjer si lahko izletniki natočijo vodi.

recimo iz prve: “grad Goricko (največji v Slo) in Vulkania (poučno). Otok ljubezni, mlin na Muri, splavarjenje, Bukovnisko jezero, stolp Lendava.”

# Otok Ljubezni

V Ižakovcih se nahaja otok ljubezni, ki ga je oblikovala reka Mura in kjer naj bi se po legendi srečevali zaljubljenci. Na njem se nahaja še edini delujoči mlin na Muri, ki je del slovenske dediščine in ima neprecenljivo vrednost. Z brodom se lahko zapeljemo čez reko ali se udeležimo ene od številnih kulturnih dejavnosti, ki se na otoku odvijajo skozi vse leto.

# Grad Grad

Grad Grad se nahaja na strmem griču v naselju Grad na Goričkem ter skupaj z okolico in grajskim parkom velja za kulturni spomenik državnega pomena. Je največji grajski kompleks v Sloveniji, ki ima, kar 365 sob. Danes so v njem urejena prenočišča, poročna dvorana, etnološka zbirka in galerija, klet, organizirajo pa tudi različne delavnice domačih obrti.

# Cerkev Rotunda

Cerkev se nahaja v majhni vasi Selo in je spomenik romanske arhitekture. Nastala je v 13. stoletju, zaradi svoje pravljične podobe pa je privlačna tudi za poroke.

# Vinarium

Vinarium je stolp med vinogradi, visok dobrih 53 m ter nudi prekrasen razgled na Hrvaško, Madžarsko, Avstrijo in Lendavske gorice. V okolici je ogromno ponudnikov lokalnih kulinaričnih dobrot, ki nudijo prave prekmurske specialitete in jih ne smete izpustiti.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, Pinterest, kraji.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]