fbpx

Obisk Prekmurja

Potovanja

Preverite, kaj lahko doživite v Prekmurju.

# Bukovniško jezero

Bukovniško jezero leži na jugovzhodnem delu Goričkega in velja za enega lepših naravnih znamenitosti v Sloveniji. V bukovskem gozdu v njegovi bližini se nahaja 26 energijskih točk, namenjenih zdravljenju različnih bolezni. Tam najdemo tudi kapelo in zdravilni studenec svetega Vida, kjer si lahko izletniki natočijo vodi.

recimo iz prve: “grad Goricko (največji v Slo) in Vulkania (poučno). Otok ljubezni, mlin na Muri, splavarjenje, Bukovnisko jezero, stolp Lendava.”

# Otok Ljubezni

V Ižakovcih se nahaja otok ljubezni, ki ga je oblikovala reka Mura in kjer naj bi se po legendi srečevali zaljubljenci. Na njem se nahaja še edini delujoči mlin na Muri, ki je del slovenske dediščine in ima neprecenljivo vrednost. Z brodom se lahko zapeljemo čez reko ali se udeležimo ene od številnih kulturnih dejavnosti, ki se na otoku odvijajo skozi vse leto.

# Grad Grad

Grad Grad se nahaja na strmem griču v naselju Grad na Goričkem ter skupaj z okolico in grajskim parkom velja za kulturni spomenik državnega pomena. Je največji grajski kompleks v Sloveniji, ki ima, kar 365 sob. Danes so v njem urejena prenočišča, poročna dvorana, etnološka zbirka in galerija, klet, organizirajo pa tudi različne delavnice domačih obrti.

# Cerkev Rotunda

Cerkev se nahaja v majhni vasi Selo in je spomenik romanske arhitekture. Nastala je v 13. stoletju, zaradi svoje pravljične podobe pa je privlačna tudi za poroke.

# Vinarium

Vinarium je stolp med vinogradi, visok dobrih 53 m ter nudi prekrasen razgled na Hrvaško, Madžarsko, Avstrijo in Lendavske gorice. V okolici je ogromno ponudnikov lokalnih kulinaričnih dobrot, ki nudijo prave prekmurske specialitete in jih ne smete izpustiti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, Pinterest, kraji.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!