fbpx

Od maja viza za Slovence na turških mejnih prehodih

Novice

Slovensko zunanje ministrstvo je aprila z izmenjavo not s turškim zunanjim ministrstvom doseglo dogovor, po katerem lahko slovenski državljani od 1. maja letos dobijo turški vizum za večkratni vstop z veljavnostjo 90 dni, kar na turških mejnih prehodih. Iz Ministrstva za zunanje zadeve so še sporočili, da bo taksa znašala po novem 15 evrov oziroma […]

Slovensko zunanje ministrstvo je aprila z izmenjavo not s turškim zunanjim ministrstvom doseglo dogovor, po katerem lahko slovenski državljani od 1. maja letos dobijo turški vizum za večkratni vstop z veljavnostjo 90 dni, kar na turških mejnih prehodih.

Iz Ministrstva za zunanje zadeve so še sporočili, da bo taksa znašala po novem 15 evrov oziroma 20 dolarjev. Doseženi režim za pridobitev turške vize je drugi najugodnejš i za državljane EU in najugodnejši režim med vsemi novimi članicami EU. Slovenskim državljanom tako poslej ne bo potrebno opravljati nobenega postopka na turškem veleposlaništvu v Ljubljani, taksa za vizum pa je za 20 evrov nižja kot je bila doslej.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!