fbpx

Odslej se lahko po Prešernovem trgu sprehodite tudi v Bruslju

Novice

Bruselj – Slovenija je v bruseljskem parku Mini Evropa pri Atomiumu skupaj z mestom Bruselj slovesno odkrila maketo Prešernovega trga s Plečnikovim Tromostovjem. Ob tem je na predvečer največjega slovenskega praznika in ob koncu predsedovanja Evropski uniji je na vrhu bruseljskega simbola Atomiuma plapolala slovenska zastava. “Slovenija tako v neuradno evropsko prestolnico prinaša most,” je […]

Bruselj – Slovenija je v bruseljskem parku Mini Evropa pri Atomiumu skupaj z mestom Bruselj slovesno odkrila maketo Prešernovega trga s Plečnikovim Tromostovjem.

Ob tem je na predvečer največjega slovenskega praznika in ob koncu predsedovanja Evropski uniji je na vrhu bruseljskega simbola Atomiuma plapolala slovenska zastava.

“Slovenija tako v neuradno evropsko prestolnico prinaša most,” je v nagovoru ob predstavitvi makete poudarila ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar. “To simbolično ponazarja odprtost Slovenije za nove izzive in priložnosti, odprtost Bruslja, ki postaja metropola vse več držav, in seveda odprtost Evrope in njene svobodne misli,” je povedala.

Foto: BOBO, minieurope.com, STA 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!