fbpx

Ogled ledenih gor

Novice

Lastnikom majhnih letal in helikopterjev na novozelandskem južnem otoku se je ponudila odlična priložnost za hiter zaslužek, ki so jo dobro izkoristili. Kombinacija hladnega vremena in morskih tokov je blizu obale prinesla ledene gore, ki zelo redko pridejo cele tako daleč od Antarktike. Zanimanje za prelete ledenih gor je veliko, zato opravijo tudi do šest […]

Lastnikom majhnih letal in helikopterjev na novozelandskem južnem otoku se je ponudila odlična priložnost za hiter zaslužek, ki so jo dobro izkoristili. Kombinacija hladnega vremena in morskih tokov je blizu obale prinesla ledene gore, ki zelo redko pridejo cele tako daleč od Antarktike.

Zanimanje za prelete ledenih gor je veliko, zato opravijo tudi do šest poletov dnevno. Za en tak polet je treba plačati 500 novozelandskih dolarjev (približno 260 evrov). Mnogi dnevno plačajo za dva preleta, da doživijo spektakularni pogled na ledene gore, med katerimi so nekatere dolge tudi do kilometra. Pojavile so se v sredini novembra, tako kot lani, ko so jih tako blizu Nove Zelandije videli prvič po 56 letih.
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!