fbpx

Orangutani so drevesne živali

Novice

Orangutan je le drevesna žival in le samci se včasih spustijo na tla. V krošnjah se hrani, spi in razmnožuje. Večino dneva išče plodove, zvečer pa iz vej naredi spalno ploščad. Samica poleže v gnezdu, ki je visoko v krošnji. Par ostane skupaj, dokler mladič ne dopolni 8 let. Orangutani živijo daleč vsak sebi, kar […]

Orangutan je le drevesna žival in le samci se včasih spustijo na tla. V krošnjah se hrani, spi in razmnožuje. Večino dneva išče plodove, zvečer pa iz vej naredi spalno ploščad.

Samica poleže v gnezdu, ki je visoko v krošnji. Par ostane skupaj, dokler mladič ne dopolni 8 let. Orangutani živijo daleč vsak sebi, kar je verjetno posledica razpoložljive hrane. Čeprav so samotarji, se jih na drevesu z dozorevajočimi plodovi lahko zbere več skupaj. Mladoletne samice včasih 23 dni potujejoskupaj in oprezajo za dolgimi rjovečimi klici odraslega samca. Vse do nedavnega smo orangutana obravnavali kot eno vrsto, novejše genetske raziskave pa kažejo, da je poleg bornejskega še sumatranski orangutan.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!